Kansainvälistyminen

Kansainvälistyminen suunnitelmissa?

Kansainvälistyminen on osalle yrittäjistä luonnollinen tapa kasvattaa yrityksen toimintaa. Kansainvälisille markkinoille tähtäävillä yrityksillä on merkittävä rooli yhteiskuntamme kehittymisessä. Siksi tarjolla on monenlaisia kasvua ja kansainvälistymistä tukevia ohjelmia ja palveluita.

Jos olet kiinnostunut valloittamaan maailman markkinat, yritysneuvontamme auttaa sinua löytämään tietoa kohdemarkkinoista ja niiden toimintaympäristöstä, yritys- ja viranomaiskontakteista sekä rahoitusvaihtoehdoista. Kanssamme sinua auttaa laaja asiantuntijaverkosto.  

Kansainvälistymisen mahdollisuuksia

  • Markkinamahdollisuuksia maailmalta ja tunnistettua kysyntätietoa maa- tai toimialakohtaisesti: www.marketopportunities.fi
  • Team Finland kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut.
  • Yritys-Suomen kansainvälistymistestin avulla tunnistat yrityksesi kansainvälistymisen vahvuudet ja kehitystarpeet.
  • Enterprise Europe Network on kansainvälinen asiantuntijaverkosto, joka toimii yli 60 maassa. Verkosto tarjoaa maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille.
  • Kansainvälinen kauppakamari ICC on kaikki toimialat kattava yrityselämän järjestö, jolla on jäsenenä 6,5 miljoonaa yritystä ja järjestöä yli 140 maasta. ICC Suomi vahvistaa yritysten kansainvälisiä toimintaedellytyksiä vaikuttamalla regulaatioympäristöön, kehittämällä ulkomaankaupan työkaluja ja tarjoamalla niihin liittyviä palveluita yrityksille. 

Kansainvälistymisen rahoitusvaihtoehtoja

Business Finland

Business Finland tarjoaa rahoitusta yrityksille kansainvälistymiseen, tutkimukseen, tuotekehitykseen ja monenlaisiin liiketoiminnan kehittämistarpeisiin. Rahoituksen hakemisen ensimmäinen askel on täyttää ja lähettää Business Finlandille tunnustelulomake, jonka avulla sinut ohjataan soveltuvien palveluiden pariin.

Deal Flow

Deal Flow on maksuton rahoituspalvelu, jonka kautta voit löytää kansainvälisiä sijoittajia. Palvelun avulla sijoittajat löytävät heitä kiinnostavat yritykset nopeasti ja helposti. Palvelu on englanninkielinen ja sitä markkinoidaan sijoittajille Euroopassa, Lähi-Idässä ja Yhdysvalloissa.

Finnvera

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Finnvera vahvistaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Rahoitukseen sisältyvää riskiä Finnvera jakaa muiden rahoittajien kuten pankkien kanssa.

ELY-keskus

Ely-keskus myöntää yrityksen kehittämisavustusta pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin. Kehittämisavustusta voi hakea, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.