Starttisatama

Starttisatama vauhdittaa uusien kasvuhakuisten yritysten toimintaa

Karhulan Teollisuuspuistoon on avattu kahdelletoista kasvuhakuiselle alkuvaiheen yrittäjälle yhteisöllinen ja verkottumista tukeva työskentely-ympäristö Starttisatama. Starttisatama on Cursor Oy:n hallinnoima yrityskiihdyttämö, joka konkreettisesti tukee aloittavien yritysten kasvua. Starttisatama tarjoaa Loviisasta, Pyhtäältä, Kotkasta, Haminasta, Virolahdelta ja Miehikkälästä tulevalle yrittäjälle oman työpisteen, yhteiset neuvottelu- ja sosiaalitilat sekä kasvuun tähtäävää neuvonta- ja valmennuspalvelua. Starttisatamassa toimii jo useita eri toimialoja edustavia kasvuyrityksiä – tule sinäkin mukaan! Haku Starttisatamaan on käynnissä ja valintakriteerit täyttävät yrittäjät pääsevät mukaan hakujärjestyksessä.

Starttisataman tavoitteena on tarjota yrittäjälle toimintaympäristö, joka tukee yrityksen kannattavaa ja nopeaa kasvua. Yrittäjä tuo Starttisatamaan saapuessaan mukanaan kannettavan tietokoneensa ja kasvuun tähtäävän yrityksensä toiminnan. Starttisatama tarjoaa loput.

Starttisatama syntyi alueemme alkavien yritysten tarpeesta saada käytännön tukea omille kasvupyrkimyksilleen”, kertoo Starttisataman toiminnasta vastaava yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo Cursor Oy:stä. “Starttisataman avulla vauhditetaan yritysten kasvua, yrittäjien välistä yhteistyötä ja työpaikkojen tarjontaa.

Karhulan Teollisuuspuistossa sijaitsevan perinteikkään teollisuusrakennuksen tiloissa on tilat 12 kasvuhakuiselle alkuvaiheen yrittäjälle seuraavilla kriteereillä.

  • yrityksen kotipaikka on Loviisa, Pyhtää, Kotka, Hamina, Virolahti tai Miehikkälä
  • yritys hakee kasvua
  • yritys on jo perustettu ja se on alkuvaiheessa

Yritykset voivat edustaa mitä tahansa toimialaa ja mukaan toivotaan niin opiskelija- kuin konkariyrittäjiä. Starttisatama tarjoaa kullekin yritykselle palveluja enintään kaksi vuotta, ja sen jälkeen yritykset siirtävät laajentuneen toimintansa niille paremmin soveltuviin tiloihin.

Starttisataman työtila- ja neuvontapalveluista veloitetaan yritykseltä nimellinen vuokra. Vuokran suuruus on 50 euroa per kuukausi per henkilö ensimmäisen 6 kuukauden ajalta ja sen jälkeen 100 euroa henkilöltä kuukaudessa.