Julkiset hankinnat

Julkiset hankinnat: neuvontaa yrityksille 

Julkiset hankinnat halutaan tuoda Cursorilla sinunkin yrityksesi saavutettavaksi. Teemme yhteistyötä kuntien hankintayksiköiden, virkamiesten ja yrittäjien kanssa julkisten hankintojen edistämiseksi.

Järjestämme säännöllisesti info- ja koulutustilaisuuksia liittyen hankintaprosesseihin. Saat meiltä apua hankintoihin liittyvissä kysymyksissä sekä opastusta, jos haluat osallistua kilpailutuksiin.

Autamme sinua menestymään!

RSS-syötteen muodostaminen hankintayksikön julkaisemista tarjouspyynnöistä

Näin saat RSS-palvelun käyttöösi:

Voit seurata sinua kiinnostavia julkisia tarjouspyyntöjä RSS-syötteiden avulla. RSS on tapa välittää materiaalia verkossa. RSS-palvelun käyttöön tarvitaan erillinen RSS-lukijaohjelma tai sellainen selainohjelma, joka osaa hyödyntää RSS:ää. RSS-lukijaohjelman saa ilmaiseksi internetistä. Lukijaohjelmia ovat esimerkiksi RssReader, FeedReader ja SharpReader. Ilmaista tai maksullista lukijaohjelmaa käytettäessä ohjelmaan määritetään haettavan RSS-syötteen osoite.

Esimerkiksi Mozilla Firefox tai Internet Explorer 7 -selainta käytettäessä erillistä RSS-lukijaohjelmaa ei tarvita, vaan RSS-syötteen eli -feedin saa käyttöön oranssia RSS-ikonia klikkaamalla. Opera-selaimessa RSS-palvelu näkyy osoiterivillä RSS-logona, jota klikkaamalla saa tilattua RSS-listauksen. Muille selaimille suosittelemme erillistä RSS-lukuohjelmaa.

Kynnysarvon ylittävät hankinnat ja kilpailutukset

Suomessa kansallisen kynnysarvon eli 60 000 euroa ylittävät hankinnat julkaistaan työ- ja elinkeinoministeriön Hilma-järjestelmässä. Kotkan, Haminan ja Loviisan kaupungeilla on lisäksi käytössään sähköinen kilpailutusjärjestelmä Tarjouspalvelu, josta löydät kynnysarvon ylittävät kilpailutukset ja voit tehdä tarjouksen. Seudun kaupungit ja kunnat hyödyntävät kynnysarvon ylittävissä hankinnoissa myös Sarastia Hankintapalveluita

Hilma
Hakuvahdin teko Hilmaan: Hilma – Ohjeet (hankintailmoitukset.fi)

Pienhankinnat ja kilpailutukset hankintakalenterista

Kansallisen kynnysarvon alittavat hankinnat ovat pienhankintoja. Niiden kilpailutuksissa noudatetaan hankintayksiköiden omia hankintaohjeistuksia. Kannattaakin olla aktiivisesti yhteydessä hankintayksiköihin, mikäli haluat tulla kilpailutuksissa huomioiduksi. 

Kotkan ja Haminan kaupungit julkaisevat säännöllisesti päivittyvän hankintakalenterin, josta selviävät suunnitteilla olevat hankinnat. Hankintakalenterit lisäävät kaupungin ja yrittäjien välistä vuoropuhelua sekä hankintaprosessien suunnitelmallisuutta. 

Kotkan kaupungin hankintakalenteri 
Haminan kaupungin hankinnat 
Loviisan kaupungin hankinnat
Pyhtään hankinnat

Ostolaskudata

Mm. Kotkan kaupunki julkaisee ostolaskunsa avoimesti. Ostolaskudata löytyy tästä linkistä Yhteenveto ostoista | Kotkan kaupunki

Kymenlaakson hyvinvointialue

Hankinnat ja kilpailutukset
Asiaa palveluntuottajille ja järjestöille

Rohkeasti mukaan julkisiin hankintoihin -opas

Kesäkuussa julkaistu hankkijoille ja yrityksille suunnattu Rohkeasti mukaan julkisiin hankintoihin -opas kannustaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä tarjoamaan palveluja ja tuotteita julkisille toimijoille.

Oppaasta saa vinkkejä ja ideoita yhteistyön mahdollisuuksista julkisten hankkijoiden kanssa. Siinä käydään tiivisti läpi, miten julkisia hankintoja tehdään, miten yritys voi olla aktiivisena toimijana prosessissa ja millaisia asioita on hyvä huomioida ajoissa.

Lisätietoa julkista hankinnoista

Vaikka Kuntaliiton Julkisten hankintojen neuvontayksikön hankinnat.fi -sivusto on koottu palvelemaan hankintalain mukaisia hankintayksiköitä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä, löytyy sieltä kattavasti perustietoa julkisista hankinnoista. Kannattaa tutustua. Ohessa muutama pikalinkki sivustolle.