Idea Kymi 2023

Innostu, ideoi, voita!

Tervetuloa osallistumaan Idea Kymi kilpailuun! Kutsumme kaikki Kymenlaakson innovaattorit mukaan ideakilpailuun, jonka tavoitteena on löytää uusia luovia ratkaisuja jotka hyödyttävät meitä kaikkia.

Kilpailun tarkoitus

Kilpailun tarkoituksena on rohkaista innovatiivisuuteen ja luovuuteen etsimällä, löytämällä ja palkitsemalla innovaatioita, keksintöjä tai ideoita, joilla voidaan nähdä olevan kaupallista potentiaalia. Ehdotus voi olla esimerkiksi tekninen ratkaisu, tuote tai palvelu tai oleellinen tuote- tai palveluparannus tai perusteltu idea.

Ehdotuksen sisältöä ei rajata, mutta arvioinnissa painotetaan Kymenlaakson alueellisen kehittämisen painopisteitä: logistiikka, bio- ja kiertotalous ja digitaalisuus. Lisäksi painotetaan elintarvikealaa ja sen alkutuotantoa. Otamme myös vastaan työsuhde- tai korkeakoulukeksintöjä koskevia ehdotuksia. Tällöin esittäjinä ovat työnantaja ja keksijä yhdessä. Painotamme myös ideoita jotka liittyvät lasten ja nuorten taloustaitojen tai senioreiden digitaitojen edistämiseen.

Ehdotuksen tulee olla uusi, aiemmin julkaisematon ja toteuttamaton. Ensimmäisestä julkistamisesta ei saa olla kulunut yli vuotta. Kilpailuun hyväksytään myös edelliseen Ideakymi-kilpailuun osallistunut ehdotus, mikäli kilpailuehdotuksen tekijä pystyy luotettavasti esittämään, että idea on oleellisesti kehittynyt.

Kilpailun toteuttaminen

Kilpailuaika on 15.10.-15.11.2023.
Ehdotusten tulee olla perillä viimeistään 15.11.2023 klo 16:00.

Tarkemmat kilpailusäännöt löytyvät TÄÄLTÄ
Competition rules in English

KILPAILULOMAKE

Ideaehdotus tehdään suomeksi: Ehdottaja antaa ehdotukselleen nimen ja lyhyen, ohjeistuksen mukaisen kuvauksen, jotka voidaan julkaista kilpailusta tiedotettaessa.

Ehdotuksen esittäjä voi olla Kymenlaakson alueella asuva tai opiskeleva yksityinen henkilö tai samalla alueella sijaitseva ja toimiva yritys tai muu yhteisö.

Sarjat

A. Keksintösarja – Keksinnöt, innovaatiot, työsuhdekeksinnöt ja korkeakoulukeksinnöt
B. Liikeideasarja – Palvelu/tuoteidea tai sosiaalinen innovaatio tai liiketoimintakonsepti, joka tähtää yritystoimintaan
C. Kierrätyssarja – Keksintö tai liikeidea, työsuhdekeksintö tai korkeakoulukeksintö)
D. 1. Ideasarja – Uutuudellinen ratkaisu tai idea)
D. 2. OP Kymenlaakso-idea – OP Kymenlaakson taloustaitoidea, joka edistäisi fiksua rahankäytön opettamista lapsille ja nuorille tai senioreiden turvallisen digiasioinnin opastamista)

Palkinnot

Palkintojen jako suoritetaan kilpailun jälkeen pidettävässä Kymenlaakson Innovaatiosymposiumissa.
Keksintösarjan voittaja: 2500 €
Liikeideasarjan voittaja: 1000 €
Kierrätyssarjan voittaja: 2500 €
Ideasarja (erityisesti opiskelijoille): 3 kpl à 300 €
OP Kymenlaakso-Ideasarja: 3 kpl à 500 €

Palkinnot ovat saajalleen veronalaista tuloa.
Arviointiraadilla on oikeus jakaa palkintojen kokonaissumma myös ilmoitetusta poikkeavasti.

Kilpailun järjestäjät ja arviointiraati

Kilpailun järjestävät Kymenlaakson innovaatioverkostoon kuuluvat toimijat: Kymenlaakson kehittämisyhtiöt Cursor Oy ja Kouvola Innovation Oy, Kaakkois- Suomen ELY-keskus, TE-toimisto, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy XAMK, Kouvolan Ammattiopisto EDUKO, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami, Kymen Innovaatioyhdistys ry, Kymen Yrittäjät, Keksintösäätiö, Kymenlaakson Kauppakamari ja Kymenlaakson Liitto sekä LUT yliopiston Kouvolan yksikkö.

Arviointiraadin muodostavat:
Markku Merovuo, Keksintösäätiö sr, pj.
Markku Saari, Kymen Innovaatioyhdistys ry
Asko Jaakkola, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Jenna Hyrkäs, Kaakkois-Suomen TE-toimisto
Jukka Antila, Kouvola Innovation Oy
Marja Holopainen, Cursor Oy
Tuija Arola, Kouvolan Ammattiopisto Oy Eduko
Susanna Eerola, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami
Minna Pasila, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk Oy
Kari Jääskeläinen, Kymen Yrittäjät ry
Marika Kirjavainen, Kymenlaakson Kauppakamari
Petri Tolmunen, Kymenlaakson Liitto
Marko Torkkeli, LUT-yliopisto Kouvolan yksikkö

Mahdolliset kysymykset

Mahdolliset kilpailua koskevat kysymykset tulee toimittaa sähköpostilla ideakymi@cursor.fi viimeistään 15.11.2023 klo 16.

Linkki kysymyksiin ja vastauksiin

Kilpailutöiden tekijänoikeudet

Kilpailuideoiden oikeudet ovat ehdotuksen jättäneen omaisuutta. Kilpailun järjestäjä ei ota itselleen omistusoikeuksia. Kilpailuun lähetetyt ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti kaikissa kilpailuun liittyvissä vaiheissa. Ehdotuksista voidaan julkaista ainoastaan osallistujan idealleen antama nimi ja tiivistelmä sekä ehdottajan nimi. Muutoin kilpailussa noudatetaan Suomen lakia.

Tietosuoja

Kilpailuun osallistuvien henkilöiden tietosuojasta pidetään hyvää huolta. Lue tarkemmin järjestäjäorganisaatioiden tietosuojakäytännöistä:
Cursor Oy

Muuta

Voit pyytää apua keksintösi tai ideasi jatkokehittämiseen ja kaupallistamiseen alueesi kehitysyhtiöltä. Palvelu on maksuton.
Voit myös liittyä Kymen Innovaatioyhdistyksen jäseneksi TÄSTÄ jolloin saat vertaistukea yhdistykseltä.

Kymenlaakson innovaatioverkosto