Kuukauden yritystarina: Kokki kotiin ja tekniikkaa ravintolaan

Tapahtumatukku Oy on laajentunut ohjelmapalvelujen tuottajasta monialayritykseksi.

Kun vaasalaisessa karaokeravintolassa alkaa mikrofoni säristä, niin ääni säädetään kirkkaaksi Kotkassa. Kotkalainen Tapahtumatukku Oy on yhtenä ensimmäistä ohjelmapalveluyrityksistä maassamme ottanut käyttöön ravintoloiden valo-, ääni- ja videotekniikan etäojauksen. Toimitusjohtaja Antti Pylkkänen kertoo, että viitisen vuotta sitten aloitetun etäohjauksen piirissä on tätä nykyä lähes 2000 laitetta miltei kautta koko Suomen.

Tukipalvelun uusimmalla versiolla voidaan hallita valo-, ääni-, ja verkkolaitteiden lisäksi myös perinteisiä sähköverkkoon kytkettäviä laitteita aina kahvinkeitintä myöten.

Tukipalvelu on käytössä 24/7 eli apua on saatavilla kellon ympäri kaikkialle Suomeen.

Tekniikan ajoittainen epävarmuus on ollut ongelma ohjelmaa tarjoaville ravintoloille, Pylkkänen sanoo.

Etäohjauspalvelu onkin otettu hyvin vastaan ja osittain sen myötä Tapahtumatukku Oy on saanut tilauksia kokonaisten ravintolatekniikoiden rakentamiselle.

Vakiintunut tekijä

Ravintolatekniikalla tarkoitetaan Tapahtumatukku Oy:n osalta ravintolan ääni-, valo ja video- ja tietoliikenneverkkojen rakentamista. Ravintoloiden lisäksi Tapahtumatukku Oy on tehnyt yhteistyötä kodinkoneliikkeiden kanssa kokoustilojen suunnittelussa ja rakentamisessa.

LIVE-tekniikkapalvelujen lisäksi yritys tuottaa esimerkiksi DJ- ja karaokepalveluja, cateringia, ohjelmapalveluja ja tekniikan huoltoja ja korjauksia.

Tapahtumatukku Oy:n palkkalistoilla on kaksi vakituista työntekijää, joiden lisäksi yritys työllistää ajoittain 20-30 freelanceria.

Pylkkänen myös etäohjaa ravintoloiden valo-, ääni- ja videotekniikkaa

Viikonloppuiltoihin ja -öihin ajoittuva kausiluontoinen sesonkityö kärsii tällä hetkellä erityisesti tekniikan taitajien osalta työvoimapulasta, Antti Pylkkänen kertoo.

Koronavuosina alalta katosi koko joukko ammattilaisia eikä uusia ole tullut samoissa määrin tilalle.

Tapahtumatukku Oy:n juuret juontavat reilun kolmen vuosikymmenen taakse Kotkassa toimineeseen ohjelmapalveluyritys Wombat Ay:hyn. Kun Pylkkänen lunasti yrityksen omakseen, nimi muuttui ajan myötä Tapahtumatukku Oy:ksi. Pylkkänen arvioi, että noin 60 prosenttia Tapahtumatukku Oy:n liikevaihdosta tulee yhä eteläisestä Kymenlaaksosta ja loput muualta Suomesta.

Kotitienoilla on siinä mielessä helppo toimia, että yrityksen pitkän historian myötä meidän tunnetaan vakiintuneina alan tekijöinä.

Konsultointia yritysjärjestelyihin

Kehittämisyhtiö Cursor Oy on Tapahtumatukku Oy:n pitkäaikainen yhteistyökumppani. Antti Pylkkäsen mukaan kehittämisyhtiöltä saatu neuvonta ja tuki esimerkiksi rahoitusjärjestelyissä ja -suunnittelussa on ollut ensiarvoisen tärkeää.

Olemme osallistuneet myös Cursor Oy:n järjestämiin koulutuksiin ja yrityssparraukseen.

Koronapandemian jälkeen voimakkaassa kasvukiidossa olevassa Tapahtumatukku Oy:ssä on suunnitteilla myös yritysjärjestelyjä.

Niidenkin osalta Cursor Oy:n yritysneuvojat ovat järjestämässä kanssamme käytännön toteutusta.

Tiimit töissä

Tapahtumatukku Oy:n monipuoliseen konseptiin sisältyy jopa Kokki kotiin- cateringpalvelu. Kotiin tuleva kokki on toimitusjohtaja Antti Pylkkänen, joka on aiemmin työskennellyt ravintolakokkina.

Suurempiin cateringpalveluihin värvätään freelancereina toimivia alan ammattilaisia, Pylkkänen kertoo.

Hänen perheenjäsenensä ovat mukana ohjelmapalveluiden tuotannossa, jossa yhteistyökumppaneina ovat Suomen suurimmat ohjelmatoimistot kuten Warner Music Live ja Live Nation.

Pylkkänen kertoo, että yrityksen eri toimialoista vastaavat omat tiiminsä. Tapahtumatukku Oy:n yksi uusimmista työmaista on Kotkan Satama Areena.

Toimimme turkulaisen Rajupaja Oy:n alihankkijoina, joten Satama Areenankin tekniikka on osaltaan paikallisten tekijöiden vastuulla.

Lisätietoja Tapahtumatukku Oy: https://www.tapahtumatukku.fi/

Teksti: Ville Vanhala
Kuvat: Tapahtumatukku Oy