JK-Louhinta Oy

Mika Harju,JK-Louhinta Oy

Virolahtelainen JK-Louhinta Oy on Erkki ja Outi Harjun vuonna 1999 perustama louhintayritys. Kymmenisen vuotta sitten pariskunnan poika Mika tuli isänsä rinnalle omistajaksi. Yrityksen päätoimialana on graniitin louhinta Virolahdella ja Luumäellä asiakkaille, jotka myyvät kiven pääosin ulkomaille jatkojalostettavaksi mm. seinälevyiksi, lattialaatoiksi ja keittiötasoiksi. Viime vuosina yritys on panostanut räjähteettömään louhintaan, joka tehdään hydraulikiilauksella tai etanadynamiitilla. Sivukiveä myydään murskeena, sepelinä ja erilaisina kivinä mm. pihamuureihin. Tarvittaessa yritys tekee erilaisia louhintatöitä ympäri Suomea.

Yritysneuvonnasta apua kehittämiseen

Cursorin apua yritys on saanut toiminnan kehittämiseen sekä erilaisten hakemusten tekemiseen.
-Olemme olleet tosi tyytyväisiä Cursorin apuun. Sami Moision kanssa olemme useamman kerran sekä tavanneet kasvokkain että palaveerattu puhelimessa. Meneillään on yrityksen digitalisaation nykyaikaistaminen, johon sisältyvät mm. uudet kotisivut ja siirtyminen sähköiseen työajan seurantaan, kertoo toimitusjohtaja Mika Harju.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Tulevaisuudessa yritys aikoo entisestään panostaa hydraulikiilaukseen, jolla louhintatöitä voidaan turvallisesti tehdä mm. rakennusten lähellä ja sisätiloissa, kuten kellareissa. Muu yritystoiminnan ja -tapojen kehittäminen jatkuu. Myös sivukiven laajempaan hyödyntämiseen panostetaan.

Mistä yrittäjä Mika Harju unelmoi?

– Suomalaisen graniitin vienti on ollut laskusuunnassa ainakin kuusi viimeistä vuotta. Toiveena on, että se palaisi edes osin entiselle tasolleen. Yksityisten, kuntien ja kaupunkien toivomme vielä enemmän löytävän sivukiven. Graniitin jalostusastetta nostamalla kiveä jäisi enemmän kotimaiseen käyttöön.
– Pienten poikien isänä olisi hienoa, että jos he aikuisena haluaisivat tulla mukaan yritykseen, olisi perheyritys menestyvä ja voimissaan.

www.jk-louhinta.fi