Kotkan kaupungilta myynnin ja markkinoinnin yrityspalveluseteli mikroyrityksille

Kotkan kaupunki ja Cursor valmistelevat tukipakettia yrityksille, joiden tilanne on vaikeutunut koronatilanteen vuoksi. Uutena tukimuotona Kotka ottaa käyttöön elinvoimalautakunnan 27.4. tekemällä päätöksellä myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelin koronasta kärsineiden pienyritysten tukemiseksi.

Tukea jaetaan yhteensä enintään 27 000 euroa.  Kaupunki myöntää yrityspalveluseteleitä enintään 18 kotkalaiselle mikroyritykselle myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen. Tuen suuruus on 2 000 euroa, josta tuen saaneen yrityksen omavastuu on 500 euroa. Hintoihin lisästään arvonlisävero.

Tukea voivat hakea kaikki kotkalaiset mikroyritykset, joiden liiketoiminta on kärsinyt koronasta johtuen. Yrityspalvelusetelillä aktivoidaan yritysten myynnin ja markkinoinnin toimenpiteitä liiketoiminnan kiihdyttämiseksi sekä tuetaan yksityisen palvelumarkkinoiden kehittymistä. Setelit arvotaan kriteerit täyttävien hakijoiden kesken. Yrityspalveluseteliä haetaan Cursor.fi -sivuilla 19.5. avautuvan hakulomakkeen kautta. Cursor kilpailuttaa yrityspalvelusetelin tuottajat.


Kotkan kaupungin myynnin ja markkinoinnin yrityspalvelusetelien haku avautuu 19.5. ja päättyy 3.6.2021.

Muut Kotkan kaupungin tukitoimet koronasta kärsineille yritykselle

Kotkan kaikki tukitoimet kootaan yhteen huhti-toukokuun aikana ja tulevat sisältymään erilaisia toimenpiteitä, yrityspalvelusetelin lisäksi mm.

  • tehostettua vuorovaikutusta yritysten kanssa, yritysten tarpeiden kuuleminen tukitoimien valmistelussa ja kohdistamisessa.
  • mahdolliset maksuaikojen pidennykset
  • julkisiin hankintoihin liittyvät toimenpiteet, joilla edistetään hankintojen kohdistumista paikallisesti.
  • tehostettu viestintä, neuvonta ja opastus yrityksille yritystukien hakemiseksi (kustannustuki ja sulkemiskorvaus)
  • Yrittäjän tukiverkko -hankkeen puitteissa on jaossa koronasta kärsiville yrityksille 30 000 € tukirahoitus asiantuntijapalveluiden käyttöön. Yritys voi hakea Cursorilta ulkopuolisen asiantuntijan apua toiminnan sopeuttamiseen ja kehittämiseen (tuki on arvoltaan 1000 €/yritys).
  • Osta läheltä Kotka-Hamina -facebookryhmän aktivointi.

Lisätietoja: kehitysjohtaja Terhi Lindholm, p. 040 670 8222