Kotka on vakiinnuttanut asemansa yritysystävällisenä kaupunkina

Kotkan-Haminan seudun kunnissa ja Loviisassa on tehty merkittävää työtä yritysilmapiirin kehittämiseksi alueella, ja tämä näkyy nyt julkaistun Suomen Yrittäjien kuntabarometrin tuoreissa tuloksissa. Tänään julkaistujen tulosten perusteella kaikki Kotkan-Haminan seudun kunnat ovat parantaneet kokonaisarvosanojaan ja Kotkan kaupunki sijoittui jo toistamiseen kolmannelle sijalle suurten kaupunkien sarjassa.

Kymenlaaksossa nousua tapahtui lähes kaikilla kyselyn osa-alueilla, kun taas Loviisan tulokset olivat hieman laskeneet verrattuna vuoden 2022 kuntabarometriin. Kymenlaakson yritysystävällisin kunta suhteutettuna asukaslukuun oli tänä vuonna Pyhtää. Virolahdella ja Miehikkälässä vastaajien määrä kasvoi niin, että he saivat nyt ensimmäistä kertaa tulokset barometrin vastauksista.

Kotkan kaupungin vahva sijoitus Suomen Yrittäjien kuntabarometrissä kertoo, että kaupunki on vakiinnuttanut asemansa Suomen yrittäjäystävällisimpien kaupunkien joukossa. Yhteistyö kaupungin, kehittämisyhtiö Cursorin ja alueemme yrittäjäyhdistysten kanssa on ollut vahvaa ja onnistunutta, ja se on ollut merkittävä tekijä Kotkan yritysilmapiirin positiivisessa kehityksessä ja kaupungin menestyksessä kuntabarometrissä”, kertoo Cursor Oy:n toimitusjohtaja David Lindström ja kiittää lämpimästi kaikkia osapuolia.

Päävastuu Kotkan-Haminan seudun ja Loviisan yrityspalveluiden järjestämisessä on kehittämisyhtiö Cursorilla. Cursorin fokuksena viimeisen kolmen vuoden aikana on ollut yrityspalveluiden ja yritysilmapiirin määrätietoinen kehittäminen. Kuntabarometrin vastauksissa yrityspalveluiden tulokset olivat parantunut kaikissa Kotkan-Haminan seudun kunnissa.

”Tämä on erinomainen saavutus, joka heijastaa alueemme toimijoiden sitoutumista yritysten menestykseen. Yhdessä kuntien ja yrittäjäyhdistysten kanssa olemme onnistuneet luomaan toimialueellemme vankan perustan yritysystävälliselle ilmapiirille, joka houkuttelee uusia yrityksiä alueellemme ja tukee jo täällä toimivia. Jatkamme työtämme edelleen varmistaaksemme, että Kotka ja koko seutu säilyvät houkuttelevana ja kilpailukykyisenä yritystoiminnan keskuksena”, kommentoi Cursor Oy:n yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo barometrin tuloksia.

Taloustutkimus kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjiltä mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Yrittäjien Kuntabarometri julkaistaan joka toinen vuosi. Kysely tehtiin 12.2.–8.4.2024, ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Kymenlaaksossa vastauksia saatiin 516.

Linkki (avautuu 14.5. klo 15.45) Suomen Yrittäjien kuntabarometrin tuloksiin: https://www.yrittajat.fi/kuntabarometri