Kuukauden yritystarina: Kauneutta arkeen ja pukuja juhlaan

Sisustus Laventeli & Pikku Pepita on ympyräkaupungin oma erikoisliike.
Entinen Galitzinin kauppakartano on taas täynnä tavaraa.

Haminan Raatihuoneentorin varressa vuodesta 1870 saakka seisseessä perinteisessä kaupparakennuksessa on vuodesta 2008 lähtien toiminut haminalaisen Sanna Vapalahden omistama sisustusliike Sisustus Laventeli. Kolme vuotta myöhemmin samoihin tiloihin muutti niin ikää Vapalahden omistama naistenvaateliike Pikku Pepita.

Vapalahti sanoo, että Sisustus Laventeli &Pikku Pepitan valikoimat muodostuvat tuotteista, joita ei muualta lähiseudulla ole saatavissa.

Sisustustuotteiden tyyli on Vapalahden mukaan muuttunut maalaisromantiikasta enemmän Art deco- ja skandinaaviseen sisustukseen. Sisustustuotteemme ovat kauniita, mutta toimivia ja sopivat kaikenlaisiin koteihin, Vapalahti kertoo. Valikoima on suunniteltu vastaamaan laajasti ihmisten tarpeisiin. Myynnissä on hyvin vähän tavaroita, joilla ei ole selkeää käyttötarkoitusta.

Yksilökohtaista palvelua

Sisustus Laventeli &Pikku Pepitassa on laaja kirjo aina kodintekstiileistä kynttilöihin. Naisten vaatteiden valikoimasta löytyy yhtä lailla T-paitoja kuin juhlavia iltapukuja, mutta Vapalahti korostaa, että tuotteissa on kuitenkin keskitytty käyttövaatteisiin.

Lisäksi myynnissä on erikoisuuksina esimerkiksi mausteita ja hilloja.

Laaja tuotekirjo edellyttää sitä, toiminta perustuu hyvin pitkälle asiakkaan yksilökohtaiseen palveluun.

Sisustus Laventeli & Pikku Pepitan verkkokauppa avautui noin vuosikymmen sitten ja verkkokauppaa päivitettiin viime vuonna. Vapalahden mukaan verkkokauppa toimii enimmäkseen houkuttelevana ”näyteikkunana.”

Suurin osa myynnistä tapahtuu yhä suoraan liikkeestä. Verkkokaupan kautta tuotteita kulkee kuitenkin kautta koko maan ja esimerkiksi Saksaan ja Yhdysvaltoihin saakka.

Sisustus Laventeli & Pikku Pepita kuuluu keskeisen sijaintinsa ansiosta oleellisena osana Haminan kaupunkikuvaan.
Sisustus Laventeli & Pikku Pepita kuuluu keskeisen sijaintinsa ansiosta oleellisena osana Haminan kaupunkikuvaan.

Synergiaa ja muodonmuutoksia

Sisustus Laventeli & Pikku Pepitaan saavutaan Haminan lisäksi esimerkiksi Kotkasta ja Kouvolasta. Sanna Vapalahti tähdentääkin, että sisustus- ja vaatealan erikoisliikkeessä asiointi ei edellytä ostosmatkaa pääkaupunkiseudulle. Hän myös kiittelee haminalaisia yrittäjäkollegoitaan hyvästä yritysilmapiiristä ja yhteistyöstä.

Kuluvan kevään muodonmuutos -kampanjassa vaatteet, kampaaja, maskeeraus ja valokuvaus toteutetaan meidän Raatihuoneentorin eri yrittäjien toimesta. Verkostoitumisesta on saatu synergiaetua esimerkiksi yhdessä tehtävien tilausten muodossa.

Vapalahti on myös jo käynyt vastaamassa kehitysyhtiö Cursor Oy:n seudulla koordinoimaan Suomen Yrittäjien kuntabarometri-kyselyyn.

Kuntien ja yrittäjien yhteistyön toimivuutta on syytä kartoittaa, että sitä voidaan syventää ja kehittää eteenpäin.

Työtä ja juhlaa

Sanna Vapalahti on osallistunut Cursor Oy:n järjestämiin webinaareihin ja työpajoihin. Hän sanoo saaneensa kehitysyhtiöltä neuvontaa ja tukea erityisesti digitalisaatioon liittyvissä kysymyksissä, verkkokaupan kehittämisessä ja sosiaalisen median käytössä.

Cursor Oy:n palvelut ovat meille yrittäjille hyödyllisiä ja ne ovat helposti saatavilla ilman eri korvausta.

Sisustus Laventeli & Pikku Pepitassa aletaan jo varhain keväällä valmistautua tulevaan sesonkiin. Hamina on matkailijoiden suosima kesäkaupunki ja Hamina Tattoon ja Valojen yö-tapahtumat houkuttelevat kaupunkiin ihmisiä laajalti eri puolilta Suomea.

Kun väkeä riittää kaupungilla iltamyöhään saakka, niin kauppakin on auki yötä myöten ja avataan varhain aamulla uudestaan, Vapalahti kertoo.

Silloin kaupan pitäminenkin on kuin yhtä juhlaa!

Sisustus Laventeli & Pikku Pepitan kotisivut ka verkkokauppa: https://sisustuslaventeli.fi/
Suomen Yrittäjien kuntabarometriin voi vastata maaliskuun loppuun saakka osoitteessa: https://www.cursor.fi/etusivu/kuntabarometri/

Teksti ja kuvat: Ville Vanhala