Cursorin viestintäpäällikkö Heli Toikka on markkinoinut Kotkan-Haminan seutua koko ikänsä

Heli Toikka ei ole koskaan ollut työssä, joka olisi vain työtä. Vahvaa kotiseuturakkautta kokeva Cursorin viestintäpäällikkö pitää työtään enemmän elämäntapana, sillä seudun markkinointi tulee Heliltä selkärangasta. Vuosia Amerikassa asunut ja Kotkan seudun lastenkulttuuristakin vastannut Heli haki töihin Cursorille juuri siitä syystä, että ajatteli seudun markkinoinnin olevan työtä isompi asia.

Olen aina puhunut joka paikassa hyvää tästä alueesta, Heli kertoo.

Hänen työtehtäviinsä kuuluu paitsi moninaiset viestinnän tehtävät, myös seudun yritysilmapiiriä kohentavien tapahtumien järjestäminen. Viestiminen alueen isoista investoinneista sekä Cursorin yrityspalveluista kuuluvat niin ikään Helin työpöydälle. Seudun matkailumarkkinoinnista vastaa Visit Kotka-Haminan väki.

Suunnittelen ja toteutan Cursorin viestintää, budjetoin, etsin kumppaneita, järjestän tapahtumia sekä tilaan kuulakärkikyniä ja heijastimia, Heli nauraa.

Cursorin tapahtumat parantavat yritysilmapiiriä

Alueen yritysilmapiiri ja sen parantaminen toistuvat Helin puheissa usein – ja myös Cursorin järjestämät tapahtumat tähtäävät samaan. Syksy onkin tapahtumarikas. Syyskuussa järjestettiin menestyksekäs seudullinen yrittäjägaala uudessa Satama Areenassa ja kansainvälinen Kymenlaakso Summit yhdessä Googlen kanssa. Lokakuussa alkaa koko Kymenlaakson alueen kattava Ideakymi-kilpailu ja marraskuussa perehdytään kansainvälisiin investointeihin, sekä järjestetään Cursor Live. Tammikuulle suunnitellaan perinteistä Uutta pukkaa -tapahtumaa, jossa keskitytään satamasidonnaiseen teollisuuteen.

Seudullinen yrittäjägaala oli koko syksyn kruununjalokivi. Se kokosi yhteen yrittäjiä Kotkasta, Haminasta, Pyhtäältä, Virolahdelta, Miehikkälästä ja Loviisasta. Siellä juhlittiin tasavertaisesti kaikkia yrittäjiä – isoja ja pieniä. Meiltä on toivottu, että gaala saisi jatkoa. Oli myös upeaa järjestää tapahtuma uudessa Satama Areenassa huikeiden ammattilaisten kanssa, Heli kertoo.

Cursorin järjestämät tapahtumat keskittyvät aina ajankohtaisiin ja seudullisiin teemoihin. Tarvittaessa tapahtumia järjestetään nopeallakin aikataululla, kuten yhteinen tilaisuus Stora Enso Sunilan alihankkijoille tehtaan lopettamisen vuoksi. Ideat järjestettäviin tapahtumiin tulevat usein kumppaneilta ja ympäröivästä ajasta.

Harvoin meidän tarvitsee itse keksimällä keksiä tilaisuuksien aiheita. Kaikki lähtee aina alueen ja alueen toimijoiden tarpeista. Toimimme hyvin reaktiivisesti, kun alueella tapahtuu, Heli sanoo.

Kun puhutaan yritysilmapiiristä, viittaa Heli joka toinen vuosi järjestettävään valtakunnalliseen Suomen Yrittäjien kuntabarometriin. Kymenlaakso on perinteisesti saanut barometrissä huonot arvosanat – ei siksi, että ilmapiiri olisi erityisen huono, vaan myös siksi, että kyselyyn ei ole vastattu tarpeeksi.

Pari vuotta sitten käärimme hihat asian osalta, ja päätimme, että nyt tilanteen on aika muuttua. Kampanjoimme isosti barometriin vastaamisesta ja nostimme koko alueen yrittäjäilmapiirin tuloksia jokaisen kunnan osalta. Kotka tuli kolmanneksi isojen kaupunkien sarjassa, Heli iloitsee.

Alueen markkinointi on joukkuepelaamista

Noin 4,5 vuotta talossa ollut Heli on oman koripallotaustansa ansiosta joukkuepelaaja, joka tykkää siitä, että ympärillä on ihmisiä ja yhdessä tekijöitä. Cursorin ja alueen markkinointia tehdään paljon yhdessä kumppaneiden sekä koko Cursorin henkilöstön kanssa. Viestinnän ja markkinoinnin kenttä on myös alati muuttuva, jonka vuoksi Heli nostaa esiin erityisesti Cursorin tarjoaman mahdollisuuden kouluttautua ja kehittyä työssään.

Minulla on erinomaiset esihenkilöt ja kollegat. Tapahtumien järjestämiseen saa aina apua työkavereilta ja itseään sekä asioita saa kehittää. Meillä Cursorissa kaikki pelaa samalla kentällä, ja siinä kentällä on mukava olla, Heli kehuu.

Cursorin tulevia tapahtumia
Idea Kymi -kilpailu 15.10.-15.11.2023
Cursor Live webinaari 15.11. aiheena matkailu
Tilaisuus kansainvälisyydestä ja investoinneista 22.11.
Uutta pukkaa -tapahtuma tammikuussa 2024
Suomen Yrittäjien kuntabarometri kevättalvella 2024

Teksti ja kuvat: Sini Immonen