Maria auttaa yrittäjiä täydestä sydämestään


Kesän alusta asti Cursorin palveluksessa olleelle yritysasiantuntija Maria Lehtomerelle yritysneuvonta on tuttua, sillä hän käytti sitä itsekin toimiessaan 10 vuotta yrittäjänä. Yritysasiantuntijan roolissa Maria antaa yritysneuvontaa alueen yrittäjille, ja tekee sen täydestä sydämestään. Hänelle on ohjautunut yritysneuvontaan erityisesti sekä luovan alan yrittäjiä, että aloittavia yrityksiä.

Meillä kaikki yritysneuvojat neuvovat kaikkia yrityksiä, mutta jokaisella meillä on omat vahvuusalueensa. Oman taustani vuoksi olen neuvonut erityisesti luovan alan yrittäjiä sekä myynnin kasvua, markkinointia ja palvelumuotoilua tarvitsevia, Maria kertoo.

Marian oma tausta on hyvä sekoitus yrittäjyyttä ja palkkatyötä. Pitkä kokemus mainostoimistoista ja tapahtumien parista, yrittäjyys ja franchising-ketjun luominen sekä palkkatyö sotealalla ja TE-palveluiden yritysneuvonnassa ovat tehneet hänestä hyvän haasteiden ratkaisijan.

Neuvonnassani on käynyt paljon sellaisia yrittäjiä, joilla on kasa kuvainnollisia langanpätkiä sekaisin isossa vyyhdissä. Olen hyvä ratkomaan ja selkiyttämään tällaisia. Me yritysneuvojat olemme täällä sitä varten, että meidän luonamme voi käydä niin usein, kuin tarve vaatii – ratkomassa talouslukuja tai langanpätkiä. Olen ihan yhtä innoissani yrityksen asioista kuin yrittäjät itsekin, Maria nauraa.

Marian mukaan yritysneuvontaa on monenlaista. Usein se on keskustelua yrittäjää pohdituttavista asioista ja toisinaan maksupäätteen käytön opettelua. Luovien alojen yrittäjien kanssa useimmiten on tarve palvelumuotoilulle; miten omat tuotteet ja palvelut muotoillaan houkuttaviksi ja selkeiksi paketeiksi niin, että niitä halutaan ostaa ja niitä on helppo myydä.

Olen myös rohkaissut yrittäjiä näkymään reilusti omilla kasvoillaan ja verkostoitumaan muiden kanssa, sillä oman idean piilottelu ei kannata. Myös omien palveluiden myynti mietityttää yrittäjiä, jonka vuoksi ehdotan myyntitilanteissa tarjoamaan asiakkaiden ongelmiin ratkaisua, Maria vinkkaa.

Yritysasiantuntijan luona kannattaa käydä, vaikkei olisi mitään hätää

Yritysneuvonta on maksutonta ja avointa neuvontaa, jossa saa käydä useamminkin kuin kerran. Marian mukaan yrittäjien kannattaisi piipahtaa esimerkiksi kerran vuodessa asiantuntijan luona tilannekartoituksessa.

Liian moni yrittäjä aloittaa yritystoiminnan käymättä meillä. Aloittavan yrittäjän kannattaisi käydä yritysasiantuntijan kanssa tekemässä pidemmän tähtäimen suunnitelmia jatkoa varten, ja muistaa tulla aina uudestaan tarpeen vaatiessa. Me olemme mielellämme yrittäjän kanssakulkijoita ja meillä on aina ajantasaisin tieto yritystoimintaa koskevissa asioissa, Maria sanoo.

Mariaa innostaa erilaisten yrittäjien tapaaminen ja heidän yritystoimintansa kehittäminen. Koko yrityspalveluiden tiimillä on intohimo ja aito halu mennä yritysten pinnan alle ja auttaa alueen yrittäjiä tekemään parhaansa ja enemmän. Myös Cursorin yrittäjille suunnatut koulutukset edistävät yritystoimintaa.

Eräs yrittäjä sanoi, että jo se, että kerron tästä haasteesta yritysneuvojalle, saa asioita loksahtamaan paikoilleen. Tapaamisten jälkeen olen aina todella innoissani siitä, että olen voinut olla avuksi, Maria iloitsee.

Teksti ja kuva: Sini Immonen, SiniZen Oy