Cafe Hilla Pyhtäänlinnassa tarjoilee maistuvaa lounasruokaa ja tilauskakkuja

Pyhtäänlinnan ravintolan yrittäjä Elli Nikula, on tyytyväisen oloinen. Muutaman kuukauden valmistelutyöt ovat takanapäin ja Cafe Hilla on avannut ovensa. Leipuri-kondiittoriksi valmistunut ja ravintola-alalla aiemminkin työskennellyt Elli päätyi Pyhtäänlinnaan ravintolayrittäjäksi melko nopean pohdinnan jälkeen.

Taisi mennä noin viikko siitä, kun ensimmäisen kerran asiaa vähän vitsaillen ajattelin, siihen, kun olinkin jo Cursorilla tekemässä kannattavuuslaskelmia. Toukokuussa irtisanouduin työstäni ja perustin yrityksen. Avajaisia edeltävä viikko oli rankka, mutta minulla oli onneksi ihania ihmisiä auttamassa.

Konsepti lounasravintolasta ja kahvilasta oli Ellin mukaan helppo valinta; Cafe Hilla tarjoaa hyvää, mutkatonta kotiruokaa sekä tilauskakkuja. Hillan tiloja voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin. Lounaslistat Elli rakentaa asiakkaita kuunnellen siten, että syntyvän ruokahävikin määrä olisi pieni ja kaikki ruoka tulisi syödyksi. Hillassa tehdään ja leivotaan mahdollisimman paljon itse.

Haluan, että Cafe Hilla on kotoisa paikka, jonne kaikenlaisten ihmisten on helppo tulla. Vitriinissä on lounaan lisäksi monenlaista tarjottavaa, eikä tänne ole pukukoodia – lounaalle ja kahville saa tulla raksavaatteissakin. Hyvän ruuan lisäksi Hilla on erinomaisella paikalla ja maisemat ravintolasta ovat upeat. A-oikeudetkin meiltä löytyy.

Ravintolan luonnon läheisyys innoitti Elliä myös ravintolan nimen ideoinnissa.

Minulla oli pitkä lista erilaisia luontoaiheisia nimiä. Sitten kun se päivä koitti, että nimi piti valita, otin sen mihin sormi osoitti.

Pyhtäältä kotoisin oleva Elli työskentelee tällä hetkellä pääasiallisesti yksin, pienimuotoisen apuvoiman kera, mutta toivoo voivansa palkata pian täysipäiväisen työntekijän. Hilla on tällä hetkellä avoinna ma–pe 8–17 ja la 9–14. Ellin haaveissa on, että aukioloja ja toimintaa voidaan tulevaisuudessa laajentaa. Hyvää palautetta ensimmäisiltä aukiolopäiviltään saanut uusi yrittäjä on innoissaan tulevasta.

Toiveissani on tehdä mahdollisimman paljon yhteistyötä muiden yrittäjien ja toimijoiden kanssa.

Cafe Hilla, Motellikuja 4, Pyhtää
Seuraa Cafe Hillaa Facebookissa ja Instagramissa.