Kotkan-Haminan seudun yrittäjämyönteisyys vahvistui entisestään

Suomen Yrittäjien ensimmäistä kertaa järjestetyn Elinvoimabarometrin tulokset osoittavat, että Kymenlaakson ja näin ollen myös Kotkan-Haminan seudun yrittäjämyönteisyys jatkaa nousukiitoaan. Kymenlaakso sijoittui Suomessa toiseksi, kun mitattiin maakunnan poliittista päätöksentekoilmapiiriä ja barometrin kokonaistuloksissa Kymenlaakson sijoitus oli seitsemäs.

Kärjessä rankingissa olivat Uusimaa, jossa Loviisa kuuluu Cursorin edustamaan alueeseen. Elinvoimaa mitatessa Kymenlaakso sijoittui myös seitsemänneksi sekä johtamisen ja päätöksenteon osalta maakunta oli sijalla kaksitoista.

”Erityisesti minua ilahduttaa se, että poliittista päätöksentekoa pidetään yritysten kannalta positiivisena, koska nimenomaan tätä on aikaisemmin kritisoitu. Siitä kiitos kunnille. Verkostoitumiseen liittyvä positiivinen palaute taas osoittaa, että kaikki ilmapiiriin vaikuttavat osapuolet ovat muutosprosessissa vahvasti mukana”, toteaa Cursor Oy:n toimitusjohtaja David Lindström ja kiittää myös kehittämisyhtiöiden saamasta kannustavasta palautteesta.

”Meillä on luonnollisesti vielä parannettavaa, mutta vuoden 2022 Kuntabarometrin tulokset, joissa Kotka oli luokkansa Suomen kolmanneksi yrittäjäystävällisin kaupunki sekä nyt Elinvoimabarometrin tulokset osoittavat, että olemme yhdessä rakentamassa entistä positiivisempaa ilmapiiriä sekä toimintaympäristöä yrityksille Cursorin edustamalla alueella. Nyt on entistä paremmat edellytykset palvella alueella toimivia yrityksiä ja houkutella yrityksiä sijoittumaan alueelle”, sanoo Lindström. 

Yrittäjien Elinvoimabarometri -kysely toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa ja se tullaan toteuttamaan joka toinen vuosi, vuorovuosittain Kuntabarometrin kanssa. Tällä Suomen Yrittäjien Elinvoimabarometrillä mitataan maakuntien elinvoimaa, kun Kuntabarometrillä puolestaan mitataan yksittäisten kuntien elinvoimaa. Maaliskuussa tehdyn kyselyn toteutti Taloustutkimus.

Lisätietoja:

David Lindström, toimitusjohtaja, Cursor Oy
Puh. 040 190 2501
david.lindstrom@cursor.fi

Linkit tuloksiin:

Kymenlaakson raportti
Tiivistetyt tulokset koko raportista
Kysymykset tulosraportteihin