Rakkautta täytteeseen, voikreemiä kuorrutukseen

Loviisalainen Sini Meinola vaihtoi taloushallinnon tehtävät leipomoalan yrittäjyyteen.
Suomalaista musiikkia juhlistetaan tietenkin Sinfonialeivoksella.

Loviisalaisen Kakkupihan yrittäjä, 47-vuotias leipuri -kondiittori Sini Meinola valmistautuu syksyn mittaan esittelemään jo aiemmin suunnittelemansa Sinfonialeivoksia ja -kakkuja. Viimeistään kahdeksas päivä joulukuuta, kun vietetään Suomalaisen musiikin päivää, Kakkupihalta saa tilata Sinfonialeivonnaisia.
Meinola kertoo, että Sinfonialeivonnaiset sisältävät omenaa, viskiä ja kinuskia, jotka olivat kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen (8.12.1865-20.9.1957) suosikkiaineksia leivonnaisissa.

Sinfonialeivonnaisten tekeminen on hieman haastavaa, mutta mielenkiintoista, koska siinä oman luovuuden voi yhdistää valmiiseen teemaan, Meinola kertoo.

Uutta kohti

Pitkän uran viestintä- ja suunnittelutoimiston taloushallinnon tehtävissä tehnyt Sini Meinola perusti Sinin Kakkukauppa Oy:n helmikuussa.
Tilausperiaatteella toimiva Kakkupihan leipomo avautui Loviisan Aleksanterinkatu 2:n sisäpihalle huhtikuussa.

Elämässäni tuli eteen tunne, että tietty ajanjakso on tullut täyteen ja on suunnattava eteenpäin ja uutta kohti, Meinola kertoo.
Oman yrityksen perustamisessa Meinola on saanut tukea ja neuvontaa kehitysyhtiö Cursor Oy:stä. Meinolan mukaan kehitysyhtiön rooli korostui erityisesti ennen yrityksen perustamista kannattavuus- ja rahoituslaskelmien laadinnassa ja lisäksi Kakkupihan leipuri on kääntynyt Cursor Oy:n puoleen, jos päivittäisessä toiminnassa on ilmennyt tarvetta yritysneuvonnalle.

Olen pikkutytöstä saakka pitänyt leipomisesta. Oma leipomo on ollut haave, josta on nyt tullut totta, Meinola sanoo.

Intoa ja luovuutta

Täytekakkujen sesonki ajoittuu kesän juhlakauteen. Kakkuja tilataan kuitenkin perhejuhlien lisäksi myös yritystilaisuuksiin. Syksyn myötä Kakkupihassa on suunniteltu myös yritys- ja kokouspalvelujen markkinointia. Sini Meinola kertoo, että menneen kesän suosituin tuote oli perinteinen mansikkakakku.

Erikoisuuksillekin riittää ennakkoluulotonta kysyntää ikään ja sukupuoleen katsomatta. Korkeilla, koristeellisilla, voikreemillä päällystetyillä kakuillakin on omat suosijansa.

Meinola sanoo nauttivansa kakkujen koristelemisesta varsinkin silloin, kun koristeluna voidaan käyttää kukkia.

Kakkujen koristeleminen synnyttää ideoita, intoa ja luovuutta. Syksyn makuja kakuissa ovat esimerkiksi puolukka -kinuski ja kahvi-saksanpähkinä-yhdistelmät.

Syksyllä Sini Meinolan kakuissa näkyvät syksyn värit ja maistuvat syksyn maut.

Trendeistä ideoiksi

Sini Meinola seuraa tiiviisti leipomoalan julkaisuja pysyäkseen alan trendien tasalla.
Hän kertoo, että kakkujen tekemisessä perusasiat toistuvat, mutta trendeistä voi saada ideoita, joita voi soveltaa Kakkupihan tarjontaan. Täytekakkujen ja leivonnaisten lisäksi Kakkupihalta saa tilauksesta myös esimerkiksi voileipäkakkuja ja tramezzineja eli pieniä italialaisia kolmioleipiä.

Täytekakuissa on myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja ja leivonnassa käytetään ainoastaan laktoosittomia maitotuotteita, Meinola kertoo.

Hän joutuu miettimään hetken ennen kuin rohkenee nimetä oman suosikkikakkunsa.

Erityisen koristeelliset hääkakut ovat ihania tehdä, mutta maultaan oma suosikkini lienee tällä hetkellä se Sinfonialeivos ja muut syksyiset maut.

Meinola sanoo, että onnistuneeseen kakkuun sekoittuu ainesten lisäksi myös rakkautta.

Se syntyy siitä, kun ajattelee niitä ihmisiä tai tilaisuuksia, missä kakkua sitten valmiina nautitaan.

Kakkupiha Oy kotisivut
Facebook: https://www.facebook.com/kakkupiha
Instagram: kakkupiha

Teksti ja kuvat: Ville Vanhala