Salme on nähnyt kokous- ja toimitiloja tarjoavan Datariinan perustamisen ja kehittymisen vaiheet

Cursorin kiinteistöassistentti Salme Rajala on ollut monessa mukana. Vuonna 2000 johdon assistentti -ohjelman kautta Cursorille päätynyt Salme on nähnyt myös kokous- ja toimitiloja tarjoavan Datariinan perustamisen vaiheet. Entisen tyttölyseon, myöhemmin Katariinan koulun tiloihin perustettiin Datariina, digitaalisen liiketoiminnan keskus. Datariinan alkuvaiheissa oli Cursorin lisäksi mukana silloinen Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sekä digitaalisen liiketoiminnan yrityksiä.

Joskus 2000-luvun alussa yksi Cursorin keskeisiä toimialoja oli ICT. Saimme silloin EU-rahoitusta kahteen Datariinaa koskevaa hankkeeseen. Toisella hankkeella edistettiin Datariinan infraa ja toisella Datariinan toimintaympäristöä, Salme muistelee.

Datariinan toiminta oli ICT-painoitteista vuosia. Nykyään Datariina palvelee monipuolisesti erilaisia ja erikokoisia yrityksiä vuokraamalla ajanmukaisia kokous- ja toimitiloja. Myös Salmen työnkuva on vuosien varrella muuttunut. Datariinassa vietettyjen vuosien jälkeen tie vei Cursorin sisällä erilaisiin projekteihin, aina kansallisista hankkeista kansainvälisiin, ja uusiutuvasta energiasta risteilyliiketoiminnan kehittämiseen. Vuodesta 2020 hän on toiminut Cursorin kiinteistöpalveluissa kiinteistöassistenttina.

Tällä hetkellä teen työssäni kiinteistöpalveluiden hallintoa sekä kaikkien kiinteistöjemme toimintaan liittyvää mittaamista, seurantaa ja raportointia. Pidän yhteyttä vuokralaisiin ja palveluntuottajiin, sekä vastaan kiinteistöpalveluiden sopimus- ja asiakirjakäytäntöjen hoitamisesta. Toisinaan tuuraan myös Eagle-talon aulapalvelussa, Salme kertoo.

Vaikka Datariina on muovautunut vuosien varrella digitaalisen liiketoiminnan keskuksesta laajasti palvelevaksi yritystaloksi ja Salmenkin rooli muuttunut, on kuitenkin asioita, jotka pysyvät.

Olin tässä välissä poissa Datariinan toiminnasta kymmenisen vuotta. Palattuani takaisin kiinteistöjen pariin, on ollut ilo huomata, että Datariinassa on edelleen muutamia vuokralaisia, jotka ovat olleet mukana alusta asti. Myös ravintola toimii edelleen kohtaamispaikkana talon yrityksille, vaikka yrittäjät ovatkin vaihtuneet. Siellä on Datariinan alkuaikoinakin saatu aina parhaat kehittämisideat. On hienoa nähdä, että Datariinassa on elämää, Salme iloitsee.

Datariina Katariinan kaupunginosassa, Kotkan keskustan tuntumassa, tarjoaa toimivia tiloja yrityksille ja erinomaiset puitteet kokouksille, tapahtumille ja juhlille. Tule järjestämään tuloksellisia kokouksia tai yrittämään Datariinan toimiviin tiloihin ja verkostoitumaan samanhenkisten kanssa!

Tutustu Datariinan kokous- ja toimitiloihin täällä
Seuraa Datariinaa Facebookissa!