Ankkurit ylös Starttisatamassa

Cursor Oy:n hallinnoima yrityskiihdyttämö tukee aloittelevien yritysten kasvua.

Starttisatamassa yrityksen ei tarvitse aloittaa yksin.

Starttisatama on kotkalaisille, pyhtääläisille miehikkäläläisille, virolahtelaisille haminalaisille ja loviisalaisille yrityksille luotu yhteinen tila ja toimintaympäristö Kotkan Karhulan Teollisuuspuistossa.

Starttisatama on tarkoitettu vastikään perustetuille tai alkuvaiheessa toimineille yrityksille.

Yritysasiantuntija Tuula Metsälä Kehitysyhtiö Cursor Oy:stä kertoo, että Starttisataman palvelut on suunnattu yritystoiminnan kehittämiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen tähtääville yrityksille.

Toukokuun puolesta välistä lähtien toimintansa aloittanut Starttisatama on syntynyt aloittelevien yritysten tarpeesta saada tukea toimintansa laajentamiseen.

Yritysasiantuntija Tuula Metsälän mukaan aloittelevat, kasvuhaluiset yritykset hyötyvät siitä, että yritys toimii yhteisöllisessä ympäristössä.

Yhteisiä toimintoja

Starttisatamaan tullessaan yrittäjien ei tarvitse tuoda mukanaan kuin kannettava tietokone ja kasvuun tähtäävän yrityksensä toiminta.

Starttisatamaan voidaan ottaa samaan aikaan 12 LY-tunnuksen omaavaa yrittäjää. Starttisataman vuokra on ensimmäiseltä puolelta vuodelta 50 euroa/kk ja sen jälkeen 100 euroa/kk henkilöltä.

Starttisatama tarjoaa kullekin yritykselle työtila- ja neuvontapalveluja enintään kahden vuoden ajan, Metsälä kertoo.

Työtilat soveltuvat erityisen hyvin niille yrittäjille, joiden toiminta tapahtuu suurimmaksi osaksi tietokoneen välityksellä.

Työpisteiden lisäksi Starttisatamassa on yrittäjien käytössä neuvotteluhuone, kahvila ja muita yhteisiä tiloja.

Metsälän mukaan aloittelevilla yrityksillä on alaa katsomatta kosolti yhteisiä toimintoja.

Metsälä kertoo, että lisäarvoa Starttisatamalle antaa se, että yrittäjät pääsevät yhdessä pohtimaan ja vaihtamaan kokemuksia esimerkiksi rahoituksesta, markkinoinnista ja vaikka verkkokaupan perustamisesta.

Starttisatamassa verkostoitumalla yritykset voiva luoda yhteistyötä keskenään ja kehittää yhdessä bisnesideoitaan.

Tukea ja valmennusta

Starttisatamaan sijoittuvilla yrityksillä on käytössään Kehitysyhtiö Cursor Oy:n yritysneuvonta- ja valmennuspalvelut, jotka pitävät sisällään esimerkiksi liiketoimintasuunnitelmien laatimisen, rahoitus ja investointitukijärjestelyt ja kansainvälistymisen.

Yrittäjän halutessa varataan neuvotteluhuone ja käydään yksityiskohtaisesti läpi kaikki se, mikä yrittäjää askarruttaa, Tuula Metsälä kertoo.

Cursor Oy:n omien asiantuntijoiden lisäksi Starttisatamaan järjestetään myös ulkopuolisten asiantuntijoiden vierailuja, jotka liittyvät Metsälän mukaan esimerkiksi yrityslainsäädäntöön, markkinointiin ja mainontaan ja kirjanpitoon.

Tavoitteena on se, että kahden vuoden tai toivottavasti jopa lyhyemmässä ajassa Starttisatamassa toimivan yrityksen liiketoiminta on kasvanut siinä määrin, että yritys tarvitsee ja omat, isommat tilansa.

Synergiaa teollisuuspuistossa

Yritysasiantuntija Tuula Metsälä kuitenkin muistuttaa, että yrityksillä on mahdollisuus käyttää Kehitysyhtiö Cursor Oy:n palveluja senkin jälkeen, kun yritykset ovat kasvaneet ulos Starttisatamasta.

Karhulan Teollisuuspuistossa toimii useita yrityksiä, joiden kanssa Starttisatamassa toimivat uudet yritykset voivat verkostoitua ja kartoittaa yhteistyön mahdollisuuksia.

Ensimmäiset yritykset aloittivat Starttisatamassa alkukesästä ja Metsälän mukaan haku Starttisatamaan on käynnissä koko ajan.

Toivon, että yritysten myötä koko ympäristö kehittyy ja ihmiset löytävät innostuksen yrittämiseen. Innostus on juuri se, minkä voimalla asioita viedään eteenpäin.

Lisätietoja Starttisatamasta

Teksti ja kuva: Ville Vanhala