Kotka on Suomen yrittäjyyskaupunkien ehdotonta huippua

Kotkan-Haminan seutu on perinteisesti pärjännyt heikosti erilaisissa yritysmyönteisyyttä mittaavissa tutkimuksissa ja kyselyissä. Tähän saatiin tänään selkeä muutos parempaan, kun Suomen Yrittäjät julkaisi Kuntabarometrin tulokset. Tuloksissa Kotkan kaupunki nousi sarjassaan Suomen kolmanneksi parhaaksi yrittäjyyskaupungiksi.

Myös muut Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n edustamat kunnat ovat parantaneet omia tuloksiaan.  

”Cursorin edustamalla alueella on viimeisten vuosien aikana ollut nähtävissä positiivista kehitystä. Alue kiinnostaa investointialueena, tilastoissa on nähtävissä positiivisia trendejä ja yleinen kuva alueesta on mielestäni myös vahvistunut. Se, että aluetta ei ole pidetty yrittäjämyönteisenä, on tavallaan ollut elinkeinoelämän positiivisen kehityksen puuttuva kortti. Tämä strategisesti erittäin tärkeä kortti on nyt saatu mukaan peliin. Huippusijoitus yritysmyönteisyydessä valtakunnallisessa vertailussa, osoittaa että eri osapuolten työ kantaa hedelmää ja tästä on hyvä jatkaa kohti entistä valoisampaa tulevaisuutta ”, toteaa Cursorin toimitusjohtaja David Lindström.

Cursor on panostanut paitsi yrittäjien olosuhteiden parantamiseen myös viestintään ja positiivisten asioiden esille nostamiseen.

”Haluan lämpimästi kiittää kaikkia yrittäjiä, kuntia ja muita osapuolia, jotka ovat mahdollistaneet nämä tulokset. Eri toimijoiden yhteistyö ja yhteisten intressien löytäminen on osoittautunut edustamamme alueen vahvuudeksi ja valttikortiksi, ja sillä haluamme jatkossakin kehittää yrittäjien olosuhteita entistä paremmaksi. Ja sydäntäni lämmittää erityisesti myös se, että Cursorin tarjoamista palveluista yrittäjät ovat antaneet valtakunnallista tasoa paremmat arvosanat. Näitä ovat aloittavien yrittäjien palvelut, rahoitus- ja investointineuvonta sekä koulutukset”, sanoo Cursorin yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo.

IROResearch kysyi yrittäjiltä Yrittäjien kuntabarometri -kyselyssä yrittäjien mielipiteitä yrityksen kotikunnan toiminnasta. Kysely tehtiin 1.3.–4.4. Siihen vastasi 9 564 yrittäjää eri puolilta Suomea. Kotkan-Haminan seudulla ja Loviisassa 455 yrittäjää vastasi kyselyyn.

Koko kuntabarometrin tulokset löytyvät täältä.

Lisätietoja:

David Lindström, toimitusjohtaja
Cursor Oy
Puh. 040 190 2501
david.lindstrom@cursor.fi

Elina Reijasalo, yrityspalvelujohtaja
Cursor Oy
Puh. 040 544 2399
elina.reijasalo@cursor.fi