Komiat tuloo

Kotkan-Haminan kehittämisyhtiö Cursor on kutsunut seinäjokelaiset tunnustelemaan seudun ja Loviisan yritysilmapiiriä

Cursor Oy haluaa vahvistaa Kotkan-Haminan seudun ja Loviisan yritysilmapiiriä ja parantaa seudun sijoitusta mm. Suomen Yrittäjät Ry:n tulevassa Kuntabarometrissä. Nyt halutaan katsoa menestyjien suuntaan ja pyytää apua tilanteen kartoittamiseen niiltä, jotka ovat aikaisemmissa barometreissä menestyneet. Näin ollen katseen suuntautuvat Etelä-Pohjanmaalle ja siellä Seinäjoelle. Kun Kymenlaakso on perinteisesti sijoittunut sijalle 20+, on Seinäjoki ollut viimeiset kolme kertaa ykkössijalla. Mitähän Seinäjoella tehdään toisin, vai onkohan sittenkin niin että kaikki on hyvin myös täällä kaakkoisrannikolla, mutta emme vain tunnista sitä itse?

”Me olemme pohtineet Kotkan-Haminan seudun ja Loviisan yritysilmapiiriä ja miettineet miten saisimme palvelumme kohtaamaan seudun yrittäjät ja yritykset entistä paremmin. Ei ole salaisuus, että seutu ei ole pärjännyt Kunta- ja yritysbarometreissä ja tähän haluamme muutoksen”, sanoo Cursorin yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo.

Seinäjokelais-kotkalainen yrittäjä Liisa Seppälä, Seinäjoen Yrittäjät Ry:n puheenjohtaja Ossi VIljanen ja Into Seinäjoki Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Männikkö saapuvat Kotkaan maanantaina 17.1. ja viettävät seudulla koko viikon. Ryhmä vierailee ennakkoon valituissa yrityksissä ja tunnustelee seudun yritysilmapiiriä haastattelemalla niin yrittäjiä kuin Cursorinkin henkilökuntaa.

Idea seinäjokelaisten kutsumisesta seudulle lähti videokampanjan käsikirjoituksesta. Cursorin tilaama ja Filmbutik Oy:n tuottama videosarja kuvataan ensi viikon aikana ja se pitää sisällään jaksoja yritysvierailuista ja yhden jakson, jossa teemaa pohditaan Cursor Oy:n toimesta. Videosarjaan on valittu yrittäjä jokaisesta Cursorin asiakaskunnasta.

Lukuja:
– Yrityksiä Kotkan-Haminan seudulla 4796 ja Loviisassa 1382.
– Sijoitus vuoden 2020 Yritysbarometrissä: Kymi 17 (mukana myös Kouvola)
– Barometriin vastanneiden yritysten määrä Kotkan-Haminan seudulla ja Loviisassa; 169
 (Kotka 67, Hamina 31, Pyhtää 28, Loviisa 43). Vastaajien määrä edustaa 2,7 prosenttia alueen yrityksistä.

Vuoden 2022 yrittäjäbarometri avautuu 1.2.2022
Lisätietoja vuoden 2022 Kuntabarometristä
https://www.yrittajat.fi/tiedotteet/kuntabarometri-2022/

Lisätietoja aiheesta:
Elina Reijasalo, yrityspalvelujohtaja, Cursor Oy
Puh. +358 40 544 2399
elina.reijasalo@cursor.fi

Haastattelu- ja kuvauspyynnöt:
Heli Toikka, viestintäpäällikkö, Cursor Oy
Puh. +358 40 190 2505
heli.toikka@cursor.fi