Yrityskummit yrittäjän tukena

Markku Merovuo ja Jake Ihalainen

 

Yrityskummit ovat kokeneista yritystoiminnan asiantuntijoista koostuva asiantuntijaverkosto, jotka maksutta toimivat yrittäjien hyväksi. Kotkan-Haminan seudulla toimintaa koordinoi Cursor, joka linkittää yrityksiä kummitoimintaan osana yrityspalveluaan.

Yrityskummit ovat valittuja ja kokeneita yritysjohtajia ja yritystoiminnan asiantuntijoita. Kummit tukevat ja ohjaavat yritystoiminnan haasteissa ja liiketoiminnan kehittämisessä.

- He auttavat yrittäjää hahmottamaan yrittämisen nykytilanteen, asettamaan sille tavoitteet ja oivaltamaan keinot tavoitteiden saavuttamiseen. Ulkopuolinen, pitkän kokemuksen omaava henkilö saattaa huomata sellaista, mitä nuorempi yrittäjä ei tilanteessaan sillä hetkellä ymmärrä, arvioi Kotkan-Haminan seudun yhteyskummi Markku Merovuo.

Cursor on koordinoinut yrityskummitoimintaa vuodesta 2016 alkaen.  Viime vuonna toiminnassa oli mukana 12 yrityskummia ja kahdeksan heidän avustaan nauttivaa yritystä. Kaikkiaan toiminnassa on ollut 23 yritystä ja 13 kummia.

- Yrityskummitoiminta on osa yrityspalvelumme toimintaa. Linkitämme asiakkaita kummitoiminnan piiriin ja tuemme seudun kummeja, kertoo yrityspalvelupäällikkö Tiina Paavola.

Parasta palvelua asiakkaalle

Metsäpalveluyrityksensä 16-vuotiaana yrityksensä perustanut, nyt kolmekymppinen Jake Ihalainen on ollut mukana yrityskummitoiminnassa parisen vuotta. Kokemusta on kahden kummin toiminnasta, joiden kanssa on erityisesti käyty Jaken pölli -yrityksen liittyviä asioita.

- Kun tarjoan palvelua, haluaisin, että se olisi parasta mahdollista. Olemme miettineet, mistä kautta asiakkaat haluaisivat ostaa palveluja ja mistä he löytäisivät ne, Ihalainen kertoo.

- Kummi on enemmän tehnyt kysymyksiä kuin vastannut niihin. Kummi osaa nostaa asioita, jotka itselle ehkä liian lähellä, Ihalainen kertoo toiminnasta.

Ihalainen kokee saaneensa kummitoiminnasta selvää hyötyä yrittäjän uralleen.

- Olisin lähtenyt toimintaan jo aikaisemmin, jos olisin tällaisesta tiennyt, kertoo lehtijutusta vinkin saanut Ihalainen.

 

Lisätietoja:

Kotkan - Haminan seudun yhteyskummi Markku Merovuo, puh. 044 333 1891
markku.merovuo@gmail.com

Yrityspalvelupäällikkö Tiina Paavola, Cursor Oy, puh. 040 190 2521, tiina.paavola@cursor.fi

 www.yrityskummit.fi

https://www.cursor.fi/fi/uudista-yritysta/yrityskummi-yrittajan-tukena

Kuvassa Markku Merovuo ja Jake Ihalainen (kuva Mervi Liimatainen)

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019