Viafin service Oyj laajeni Haminaan

Viafin Service -konserniin kuuluva Viafin Process Piping Oy on avannut uuden Kymenlaakson toimipisteen Haminassa. Teollisuuden kunnossapitopalveluihin ja putkistourakointiin erikoistunut yritys sekä rekrytoi alueelta että siirtää nykyisiä työntekijöitä Haminaan.

Uuden alueyksikön toiminta on jo käynnistynyt rakenteilla olevan Haminan LNG-terminaalin työmaalta käsin. Varsinainen toimipiste avautuu Haminaan ensi viikolla. Yritys toteuttaa kunnossapitoa ja putkistourakointeja yksittäisistä asennustöistä aina laajempiin projektitoteutuksiin.

– Haminaan avaamamme alueyksikkö vahvistaa paikallisuuttamme Kymenlaakson seudulla sekä koko Suomen kattavaa verkostoamme teollisuuden kunnossapitopalveluissa sekä putkistourakoinnissa. Rekrytoinnit ovat parhaillaan käynnissä paikallisen osaamisen vahvistamiseksi. Uusien palvelukeskusten avaaminen on osa Viafin Service Oyj:n aiemmin kertomaa strategiaa vahvistaa alueellista kunnossapitoliiketoimintaa, kertoo Viafin Service Oyj:n toimitusjohtaja Mika Riekkola

– Kotkan-Haminan seudulla on tällä hetkellä kova investointibuumi käynnissä ja näemme, että Viafinin uudella Haminan yksiköllä on mahdollisuus hyvään kasvuun jatkossa, Riekkola jatkaa. 

Haminan lisäksi Viafin Process Pipingin toimipisteitä on kahdeksan, joista lähimmät Lappeenrannassa ja Vantaalla. Emoyhtiöllä on 18 alueellista palveluyksikköä 14 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Palveluksessa on noin 330 henkilöä.

Cursorin sijoittumistoiminnan tuloksia

Yrityksen sijoittuminen eteläiseen Kymenlaaksoon on osaltaan kehittämisyhtiö Cursor Oy:n myynnin sijoittumistoimintaa.

– Otimme yritykseen yhteyttä keväällä 2019 esitelläksemme Kotka-Hamina seudun teollisuuden näkymiä ja tarpeita kunnossapidon toimialalla. Viafin Process Piping Oy:n ja seudun potentiaalisten asiakkuuksien välille järjestettiin esittäytymistapaamisia, joissa yritys kertoi palveluistaan ja yritykset tarpeistaan. Näitä tapaamisia tehtiin mm. metsäteollisuuden, kemianteollisuuden ja energiayhtiöiden kanssa, kertoo Cursorin myyntipäällikkö Jarkko Harjula.

– Sijoittautumisessa on yritykselle olennaista löytää ensin asiakkuuksia seudulta. Tässä työssä olemme Cursorin puolesta pyrkineet olla mukana auttamassa kontaktien solmimisessa. Viafin-konsernilla on moninaisia mahdollisuuksia palvella seudulla jo toimivaa teollisuutta eri palveluillaan ja tuotteillaan. Myös mahdolliset seudulle saatavat teollisuuden suurinvestoinnit tulevat antamaan yhtiölle erinomaisia kasvumahdollisuuksia, Harjula arvioi.

Lisätietoja:

Yksikön päällikkö Harri Mielonen, Viafin Process Piping Oy, p. 050 464 1966, harri.mielonen@viafin.fi

Myyntipäällikkö Jarkko Harjula, Cursor Oy, p.040 190 2578, jarkko.harjula@cursor.fi