Erämys

Lisävoimaa verkostoista

Sauli Orimus on tarjonnut vuodesta 1998 lähtien Kymijoella luontoelämyksiä lähinnä yritysten ja yhteisöjen henkilöstöille. Etelä-Suomen paras koskenlaskujoki voi hänen mielestään työllistää tulevaisuudessa paljon nykyistä suuremman joukon ihmisiä.

Matkailumerkonomi Orimus muutti vuonna 1995 pääkaupunkiseudulta Kotkaan ja kävi Helsingin yliopiston puoli vuotta kestäneen eräkoulutuksen. Tapaaminen Kymijoen Grand Old Manin, Martti Jussi-Pekan kanssa johti siihen, että Kultaalla päämajaansa pitävä Erämys – Keisarin Kosket Oy työllistää nyt miehen täyspäiväisesti. 

”Koskenlasku on meidän ykköstuote. Siihen Kymijoen alaosa on Etelä-Suomen paras, ja pääkaupunkiseutua lähinnä oleva paikka”, Sauli kertoo liikeideastaan. ”Monelle ryhmälle juuri koskenlasku on se juttu. Oheispalvelut ovat esimerkiksi kokoustamista, saunomista, työhyvinvointia ja hyvää ruokaa.”

Kalastusmatkailu on Kymijoella nouseva laji. Koskimelojat ovat olleet joella aina ja retkimelojien määrä on kasvussa. Virtaava vesi tarjoaa palvelujen kehittämiseen valtavasti mahdollisuuksia. 

”Ei tällaista jokea ole missään! Muutama vuosi sitten perustimme Kymi The River-verkoston."

Seudullisen matkailun kehittäminen on Etelä-Kymenlaaksossa Cursorin alaa. Sauli Orimus on mukana esimerkiksi Cursorin vetämän risteilyliikenneprojektin ohjausryhmässä. Kysymykseen, millaista matkailu voi Kymijoella olla kymmenen vuoden päästä, on Saulilla mietitty vastaus:

”Jossakin tässä lähellä on 20 – 30 huoneen luontoystävällinen majoituspaikka. Jos Kymijoella käy nyt 5 000 maksavaa matkailijaa vuodessa, on asiakasmäärä nelin-viisinkertainen ja heille on tarjolla uusia ohjelmapalveluja. Asiakkaani ovat päivän joella, mutta viipyvät seudulla 3 – 4 päivää tekemässä kaikkea muutakin.”

 

Kuva ja teksti: Martti Linna 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019