Varustamo – tukena yrityksen omistajanvaihdoksessa

Hankkeen tavoitteena on yrityspalvelujen ja yrittäjyyskoulutuksen verkostoyhteistyön ja palvelukokonaisuuden kehittäminen, uuden osaamisen aikaansaaminen ja osaamistarpeiden ennakoiva tunnistaminen.

Hankkeessa kehitetään Kymenlaaksoon yritysten omistajanvaihdoksia edistävä ja tukeva palvelumalli, jossa yritysneuvonnan ja oppilaitosten palvelut muodostavat saumattoman kokonaisuuden. Maakunnan yrittäjät ja opetushenkilöstö tuntevat ov-palvelumallin ja he osaavat hyödyntää sitä. Verkoston toimijoiden keskinäinen luottamus, roolit ja yhteistyö tiivistyvät.

Onko yrityksessäsi omistajan- tai sukupolvenvaihdos ajankohtaista? Oletko kiinnostunut yrityksen myymisestä tai ostamisesta vai onko yrityksen lopettaminen harkinnassasi? Oletpa jo toteuttamassa omistajanvaihdosta tai vasta pohdit asiaa niin Varustamo -hankkeessa saat asiantuntijoiden ammattitaitoista tukea ja apua sekä konkreettisia työkaluja käyttöösi. Tule mukaan hankkeen verkostoihin, tapahtumiin ja koulutuksiin!

Kohderyhmänä ovat maakunnan yrittäjät, yritystoiminnasta luopuvat, yrittäjäksi aikovat ja yrityksissä työskentelevät. Ammatillisessa koulutuksessa kohderyhmiä ovat ammatillisia yrittäjyysopintoja suorittavat perustutkinnon opiskelijat, opiskelemaan hakeutuneet yrittäjät ja yritystoimintaa suunnittelevat henkilöt sekä yrittäjyyden opettajat ja kouluttajat. Korkeakoulun kohderyhmiä ovat ammattikorkeakoulun opiskelijat, opetushenkilökunta ja TKI-toimijat. Yrityspalvelujen tuottajina hankkeen kohderyhmää ovat mm. työvoimahallinnon yrityspalvelujen asiantuntijat, oppilaitosten oppisopimuspalvelut, yksityissektorilla toimiva yrittäjien työterveyshuolto, taloushallinto- ym. liike-elämän palvelujen tuottajat.

Tarjoamamme palvelut yrityksille:

  • Kartoitamme yhdessä nykytilanteesi ja tavoitteesi sekä autamme toteutuksen suunnittelussa.
  • Tarjoamme sopivia asiantuntijoita ja/tai mentoreita tueksesi.
  • Annamme työkaluja yrityskaupan valmisteluun ja kaupan tekoon.
  • Autamme etsimään jatkajan yritysverkostosta, työelämästä, yritysneuvonnan kautta tai oppilaitoksesta.
  • Tarjoamme koulutusta, valmennusta, tukea, verkostoyhteistyötä, vertaisoppimista ja mentorontia.