Yritysten kustannustuki haettavissa 27.4. alkaen

Yritykset voivat jälleen hakea kustannustukea koronapandemiasta aiheutuviin joustamattomiin kustannuksiin. Huomenna alkava kustannustuen kolmas hakukierros on käynnissä 27.4-23.6.2021. Tällä kierroksella Valtiokonttori myöntää tukea entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille.

Kustannustukea voidaan myöntää yrityksille

  • joilla on Y-tunnus,
  • joiden tukikaudella 1.11.2020-28.2.2021 hyväksyttävät kustannukset ovat vähintään 2000 euroa ja
  • joiden liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden.

Kustannustuen määrään vaikuttavat tukikaudelle kohdistuneet joustamattomat kulut, joita yritys ei ole voinut sopeuttaa toiminnan supistumista vastaavasti. Joustamattomia kuluja ovat esimerkiksi

  • tilavuokrat
  • sähkö ja vesi
  • kirjanpito
  • välttämättömien vakuutusten maksut
  • puhelinliittymät ja tietoliikenne.

Tällä kolmannella kustannustuen hakukierroksella palkkakuluihin hyväksytään varsinaisten palkkojen lisäksi työnantajan sivukuluja. Toiminimiyrittäjien ja henkilöyhtiön vastuullisten yhtiömiesten YEL:ä varten vahvistettu työtulo hyväksytään myös palkkamenoksi.

Kustannustuen määrä on vähintään 2000 euroa ja se voidaan myöntää, vaikka tukisumma jäisi laskennallisesti alle 2000 euron. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta. Hakemusta ei tarvitse täyttää yhdellä kerralla, vaan sen voi tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.

Kotkan-Haminan seudulla ja Loviisassa toimivat yritykset saavat maksutonta apua kustannustukihakemuksen tekemiseen Cursorin yritysasiantuntijoilta. Yrittäjät voivat olla yhteydessä Cursorin yritysasiantuntijoihin ja sopia tapaamisen joko etänä tai kasvotusten. Yhteystiedot ja ajanvaraustiedot löytyvät cursor.fi nettisivuilta.

Lisätietoja:
Tiina Paavola, yrityspalvelujohtaja
Cursor Oy
+358 40 190 2521
tiina.paavola@cursor.fi
www.cursor.fi