Jokainen ihminen on kaunis

Emilia Marttila on runsaat kymmenen vuotta toiminut kauneudenhoitoalan yrittäjänä.
– Jokainen ihminen on kaunis – omanlaisensa. Haluamme tuoda jokaisesta parhaan mahdollisen kauneuden esiin ja korostaa sitä, Emilia Marttila kertoo yrityksensä perusajatuksesta.

Kotkasta kotoisin oleva Marttila opiskeli kosmetologiksi Helsingissä, jossa ura lähti käyntiin toisen palveluksessa. Silloinen poikaystävä, nykyinen aviomies osaltaan vaikutti päätökseltä palata takaisin kotikaupunkiin. Kotkassa työpaikka syntyi perustamalla oma yritys.

– Tällä alalla ei Kotkassa juurikaan ole muita työllistäviä yrityksiä. Ja minulla oli selkeä visio, mitä haluan toteuttaa.

Yrityksen perustamisessa apuna oli myös Cursorin yritysneuvonta.
– Kävin silloisen Yrityspalvelun Keskuskadun toimistolla yritysneuvonnassa. Lopuksi neuvoja sanoi, että ”sinulla on kaikki muut paitsi tilat valmiina”. Ne löytyivät samalla reissulla Keskuskadulta torin varresta, Emilia kertoo.

Vuonna 2009 perustettu Lindo Lifestyle toimi Kotkan torin varrella pari vuotta, kunnes muutti omiin tiloihin Ruotsinsalmenkatu 24:ään. Sieltä vesivahinko vei laajentumisen myötä suurempiin tiloihin saman kadun varrelle Pasaatin kauppakeskukseen. Isompien tilojen myötä oli luontevaa laajentaa yritystä myös henkilökunnan osalta.Enimmillään tiloissa on työskennellyt Emilian lisäksi kolme muuta, jotka työntekijöitä, oppisopimuksella olevia tai omalla toiminimellä toimivia.

Yksilöllistä kohtaamista

Lindo Lifestylen perustana on asiakaslähtöinen palvelu, ajanmukaiset hoito- ja tuotekokonaisuudet sekä ihonhoidon tuloksellinen ja ratkaisukeskeinen hoito. Asiakaslähtöinen palvelu tuo pitkäaikaisia asiakassuhteita.

– Lindossa asiakkaan kohtaaminen on yksilöllistä ja haluamme tarjota jokaiselle asiakkaalle parhaan mahdollisen kokemuksen kokonaisvaltaisesta kauneudesta. Pyrkimyksenä on muuttaa ja laajentaa ihonhoitoa osana hyvinvointia. Iho on suurin elin, johon heijastuu kaikki ihmisen sisällä oleva sekä myös ulkoiset tekijät ja nämä ovatkin asioita mitkä tulee huomioida hoitokokonaisuutta suunniteltaessa.

Kauneudenhoidon ja hyvinvoinnin saralle tulee jatkuvasti uutta tietoa. Alalla onkin tärkeää seurata myös kuluttajien käyttäytymistä yleisesti sekä sen hetkisiä trendejä, mitä myös sosiaalinen media on pullollaan. Sieltä ammattilaisen täytyy osata seuloa ja nähdä markkinoiden kehitys soveltaen sitä samalla omaan palvelukokonaisuuteen. Tässä tärkeää onkin hyvät yhteistyökumppanit sekä laadukkaat ja ajanmukaiset hoitosarjat, mitkä uudistuvat samalla. Myös omaa osaamistaan Emilia on laajentanut ja päivittänyt erilaisilla koulutuksilla ja jatkaakin nyt opintoja syksyllä alkavassa koulutuksessa, mikä tulee tukemaan asiakkaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Koronaepidemia sulki maaliskuussa liikkeen, mutta THL:n suositusten mukaan avattiin taas toukokuussa. Tällä välin ja yhä panostetaan tuotemyyntiin ja asiakkaan koti ihonhoitoon.
– Ihonhoitoon on totuttu ja asiakkaat olivat iloisia palatessaan tämän osalta normaaliin arkeen.

Oma yritys riski ja mahdollisuus

Emilia näkee, että oma yritys on hieno asia, oli se minkä kokoinen tahansa. 
– Oma yrityksen perustaminen on sekä riski että suuri mahdollisuus. Olen kasvanut yrittäjyyteen kiinni ja tarvitsisi olla hyvin erityyppinen palvelumuoto, jotta pystyisin työskentelemään muualla kuin omassa yrityksessä.

Marttilan yrittäjyys on palkittu 2014 Kotkan vuoden nuori yrittäjä ja 2015 Kymenlaakson vuoden nuori yrittäjä -palkinnoilla.

Viime vuodet Emilia on ollut pääsääntöisesti kotona kahden tyttären kanssa, mutta hoitanut samalla yritystä. 
– Yritys on kuin yksi lapsi, mikä vaatii myös tukea ja sillä on tarpeita, mitkä täytyy hoitaa oli tilanne mikä tahansa. Ei ole päivää milloin yritys ei olisi tavalla tai toisella mielessä tai hoitaisin jotain asioita vaikka en siellä ole nyt päivittäin ollutkaan. 

Emilia onkin kiitollinen, että nykyinen työtilanne ja henkilökunta on mahdollistanut äitiysloman ja olon kotona lasten kanssa. 
– Lasten syntymä muuttaa asioiden merkitystä sekä käsitystä elämästä. Se kaikkein tärkein kirkastuu.

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuvat: Lindo Lifestyle / Aino-Kaisa Lonka