Cursorin apu tuo rahaa ja valoa

 

Meneillään oleva koronaepidemia kurittaa monia yrittäjiä. Valoa tilanteeseen ja rahallista apua voivat tuoda Cursorin tuki ja neuvot. 
- Kiitän Cursorin apua tosi paljon. Ilman sitä en olisi saanut tukea, arvioi ELY-keskuksen tuen saanut kotkalainen yrittäjä Sauli Orimus.

Erämys – Keisarin Kosket Oy on Sauli Orimuksen 1998 perustama matkailualan yritys. Kymijoen Kultaalla sijaitsevan yrityksen toiminta ja palvelut ovat vuosien saatossa kasvaneet ja laajentuneet. Yritys tuottaa koskenlaskua, melontaa, koskiuintia, jokiristeilyjä, joogaa, team building -työpajoja, saunomista, majoitusta ja cateringiä. 

Matkailuyritykseen koronalla oli suuri vaikutus.
- Asiakkaat katosivat tyystin – mitään ei tapahtunut. Joitakin mökkivarauksia on toukokuulle, Orimus kertoo.

 

Kuvat yrityksen toiminnasta ennen koronaepidemiaa.

Uudessa yrityksille vaikeassa tilanteessa Cursorin henkilökunta on aktiivisesti ollut yhteyksissä seudun yrityksiin. Tässä tapauksessa soiteltiin puolin ja toisin. Yhdessä yritysneuvoja Sami Perttolan kanssa Orimus teki hakemuksen ELY-keskuksen tukeen, joka on tarkoitettu tilanneanalyysin tekemiseen. Mietinnässä on vuorovaikutteinen mobiilisovellus, joka liittyy Kymijoen historiaan.

- Hakemus jätettiin 1.4., päätös saatiin 17.4. Tuki on tosi tärkeä: jos sitä ei olisi, rahaa ei tulisi mistään sisään, Orimus kertoo.

ELY-keskuksen analyysivaiheen tuki voi enimmillään olla 10 000 €, jolloin hankkeen kokonaisbudjetti yrityksen osuudella on 12 500 €. Tukea voi saada yritys, jolla on enintään viisi työntekijää.
Vapun jälkeen miesten yhteistyö jatkuu. Laadinnassa on hakemus ELY-keskukselle yrityksen kehittämistoimenpiteisiin tarkoitettuun avustukseen. Tuen maksimimäärä on 100 000 €, jolloin hankkeen kokonaismäärä yrittäjän osuudella on 125 000 €.  

Käytettävissä olevat tukimuodot vaihtelevat mm. sen mukaan, onko kyseessä yksinyrittäjä tai miten paljon on palkattua työvoimaa. Cursorin yritysneuvojilla on seudun paras tieto siitä, mikä on kullekin yritykselle paras mahdollinen tuki, jota hakea.

Sauli Orimus katsoo luottavaisena matkailualan tulevaisuuteen koronan jälkeen.
- Elokuussa pitäisi Costan suuret risteilijät tulla Kotkaan. Risteilijöille myymme koskenlaskua ja jokiristeilyä loimulohineen.

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuvat: Pekka Vainio, Jukka Koskinen

(Kuvat yrityksen toiminnasta ennen koronaepidemiaa.)

Услуги

Регион Котка-Хамина

Cursor Oy

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
телефон +35840 190 2500
info@cursor.fi
 

>>Подробные контактные данные

 

Агентство развития региона Котка-Хамина Cursor Oy содействует укреплению потенциала региона, его конкурентоспособности и привлекательности, развивая успешный бизнес. Мы оказываем услуги всем предпринимателям Южной Кюменлааксо, желающим начать предпринимательскую деятельность, а также примыкающим к региону предприятиям, в вопросах открытия и развития бизнеса. www.cursor.fi – это интернет-ресурс, поддерживаемый компанией Cursor Oy, который содержит информацию об услугах и деятельности компании Cursor, а также о регионе Котка-Хамина. Использование интернет-ресурса бесплатное и не требует регистрации. Пожелания о ресурсе можно выслать по адресу info@cursor.fi.

COOKIES-ФАЙЛЫ

Политика конфиденциальности

авторское право Cursor Oy 2019