Ammattitoimittajasta yrittäjä

Kotkalainen pitkän linjan toimittaja Eija Anttila mietti viime syksyllä, että elämässä voisi tehdä jotain muutakin ennen eläkkeelle jäämistä. Takana oli 30 vuotta vakinaisena toimittajana kymenlaaksolaisissa lehdissä, pääosin Kotkassa. Muutos elämässä oli turvallisen vakityöstä jättäytyminen, ryhtyminen freelanceriksi ja sitä kautta yrittäjäksi.

Toimittajan työlle on ominaista tietojen etsiminen ja kaivelu. Se toi Anttilan pian kehittämisyhtiö Cursorin asiakkaaksi.
- Sain Cursorista hyvät neuvot. Starttirahan hakemista varten piti tarkkaan miettiä liiketoimintasuunnitelmaa ja pohtia realistisesti, millaisille markkinoille on tulossa. Starttiraha on ollut hyvä apu toiminnan käynnistämisessä. 
Avuksi oli myös vuosien aikana syntynyt laaja verkosto. 
- Olin ilmeisesti tehnyt työni luotettavasti ja hyvin. Kun aloin markkinoida itseäni yrittäjänä, minut otettiin hyvin vastaan, Anttila kertoo. Työnkuva laajeni perinteisestä journalismista yritys- ja yhteisöviestintään sekä sisältömarkkinointiin. Asiakkaina ovat olleet paikalliset yritykset ja kuntayhtymät.
- Toimittajana olen vuosia kirjoittanut pk-yritysten huolista. Nyt olen huomannut, että ihan todellisista pulmista olen kirjoittanut, Anttila arvioi.

Sisko ja sen veli           

Uusi lehti elämässä on myös Karhulalainen-lehti, jota sisarukset Eija Anttila ja Jorma Jyrkilä ovat käyneet pyörittämään huhtikuun numerosta alkaen. Eija on lehden päätoimittaja, Jorma vastaa oman yrityksensä kautta kustantamisesta. Karhulan Liikkeenharjoittajat on julkaissut lehteä jo 60 vuotta, joten se on maan vanhimpia ilmaisjakelulehtiä. 
- Sunilasta kotoisin olevana seutu ja sen ihmiset ovat tuttuja. Pyrimme tuomaan laajasti esiin ihmisiä ja yrityksiä koko entisen Karhulan kauppalan alueelta.
Tällä hetkellä lehti on internetissä pdf-muotoisena näköislehtenä, mutta ajatuksia on jo kehittämisestä. 
- On nykyaikaa, että lehti toimii myös verkossa. Tulemme todennäköisesti panostamaan myös nettilehteen, jotta uutiset saadaan tuoreina julkaistua. 
Uusi elämä vapaana toimittajana ja yrittäjänä tuntuu hyvältä.
- Olin Kymen Sanomien yhteiskuntatoimittajana saanut paljon palautetta - pääosin kannustavaa. Tunsin, että olin tehnyt arvokasta työtä. Mietinkin aluksi, kuinka merkittävä asia minulle henkilökohtaisesti olisi, kun en enää olisikaan tällaisessa asemassa. Mutta oli hyvä huomata, että ei sen niin merkittävä asia elämässä ollutkaan.

Teksti ja kuva: Mervi Liimatainen

Услуги

Регион Котка-Хамина

Cursor Oy

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
телефон +35840 190 2500
info@cursor.fi
 

>>Подробные контактные данные

 

Агентство развития региона Котка-Хамина Cursor Oy содействует укреплению потенциала региона, его конкурентоспособности и привлекательности, развивая успешный бизнес. Мы оказываем услуги всем предпринимателям Южной Кюменлааксо, желающим начать предпринимательскую деятельность, а также примыкающим к региону предприятиям, в вопросах открытия и развития бизнеса. www.cursor.fi – это интернет-ресурс, поддерживаемый компанией Cursor Oy, который содержит информацию об услугах и деятельности компании Cursor, а также о регионе Котка-Хамина. Использование интернет-ресурса бесплатное и не требует регистрации. Пожелания о ресурсе можно выслать по адресу info@cursor.fi.

COOKIES-ФАЙЛЫ

Политика конфиденциальности

авторское право Cursor Oy 2019