Erämys

Lisävoimaa verkostoista

Sauli Orimus on tarjonnut vuodesta 1998 lähtien Kymijoella luontoelämyksiä lähinnä yritysten ja yhteisöjen henkilöstöille. Etelä-Suomen paras koskenlaskujoki voi hänen mielestään työllistää tulevaisuudessa paljon nykyistä suuremman joukon ihmisiä.

Matkailumerkonomi Orimus muutti vuonna 1995 pääkaupunkiseudulta Kotkaan ja kävi Helsingin yliopiston puoli vuotta kestäneen eräkoulutuksen. Tapaaminen Kymijoen Grand Old Manin, Martti Jussi-Pekan kanssa johti siihen, että Kultaalla päämajaansa pitävä Erämys – Keisarin Kosket Oy työllistää nyt miehen täyspäiväisesti. 

”Koskenlasku on meidän ykköstuote. Siihen Kymijoen alaosa on Etelä-Suomen paras, ja pääkaupunkiseutua lähinnä oleva paikka”, Sauli kertoo liikeideastaan. ”Monelle ryhmälle juuri koskenlasku on se juttu. Oheispalvelut ovat esimerkiksi kokoustamista, saunomista, työhyvinvointia ja hyvää ruokaa.”

Kalastusmatkailu on Kymijoella nouseva laji. Koskimelojat ovat olleet joella aina ja retkimelojien määrä on kasvussa. Virtaava vesi tarjoaa palvelujen kehittämiseen valtavasti mahdollisuuksia. 

”Ei tällaista jokea ole missään! Muutama vuosi sitten perustimme Kymi The River-verkoston."

Seudullisen matkailun kehittäminen on Etelä-Kymenlaaksossa Cursorin alaa. Sauli Orimus on mukana esimerkiksi Cursorin vetämän risteilyliikenneprojektin ohjausryhmässä. Kysymykseen, millaista matkailu voi Kymijoella olla kymmenen vuoden päästä, on Saulilla mietitty vastaus:

”Jossakin tässä lähellä on 20 – 30 huoneen luontoystävällinen majoituspaikka. Jos Kymijoella käy nyt 5 000 maksavaa matkailijaa vuodessa, on asiakasmäärä nelin-viisinkertainen ja heille on tarjolla uusia ohjelmapalveluja. Asiakkaani ovat päivän joella, mutta viipyvät seudulla 3 – 4 päivää tekemässä kaikkea muutakin.”

 

Kuva ja teksti: Martti Linna 

Услуги

Регион Котка-Хамина

Cursor Oy

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
телефон +35840 190 2500
info@cursor.fi
 

>>Подробные контактные данные

 

Агентство развития региона Котка-Хамина Cursor Oy содействует укреплению потенциала региона, его конкурентоспособности и привлекательности, развивая успешный бизнес. Мы оказываем услуги всем предпринимателям Южной Кюменлааксо, желающим начать предпринимательскую деятельность, а также примыкающим к региону предприятиям, в вопросах открытия и развития бизнеса. www.cursor.fi – это интернет-ресурс, поддерживаемый компанией Cursor Oy, который содержит информацию об услугах и деятельности компании Cursor, а также о регионе Котка-Хамина. Использование интернет-ресурса бесплатное и не требует регистрации. Пожелания о ресурсе можно выслать по адресу info@cursor.fi.

COOKIES-ФАЙЛЫ

Политика конфиденциальности

авторское право Cursor Oy 2019