Korona-apua yrittäjälle

Koronaohjeita ja tukea yrittäjälle

Cursorin yritysneuvojat ovat tukenasi myös koronatilanteessa. Autamme ja neuvomme kaikissa yrittämiseen ja yritystoimintaan liittyvissä asioissa, myös haasteiden selättämisessä.

Näin poikkeuksellinen ja pitkä kriisi lamaannuttaa. Ajatukset keskittyvät selviytymiseen ja laskujen maksusta tulee tärkein tehtävä. Kierteen katkaisemiseksi on hyvä keskustella ulkopuolisen asiantuntijan kanssa ja aloittaa ennakointi tulevaa varten.

Yritysneuvojamme auttavat sinua löytämään tilanteeseen parhaan vaihtoehdon.

Palveluneuvonta puh 040 190 2555
yritysneuvonta@cursor.fi
Valtakunnallinen talousapu puh 0295 024 880

UUTTA – KUSTANNUSTUKI II YRITYKSILLE 

Kustannustuen toinen hakukierros on avoinna 21.12.2020 – 26.2.2021.

Palvelusivu kustannustuen hakemiseenValtiokonttorin sivuilla (linkki).

Kustannustuen puhelinpalvelu palvelee arkisin klo 9-15 numerossa 0295 50 3050.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia.

Info-tilaisuus kustannustuesta järjestetään 14.1.2021 klo 9 – 10. Ilmoittaudu mukaan!

YRITTÄJÄN TUKIVERKKO

Yrittäjän tukiverkko avustaa yrityksiä koronakriisissä ja sen aiheuttamien ongelmien toipumisessa. Hankkeen palveluina yrityksille tarjotaan maksutonta konsultointiapua mm. lakiasioissa, markkinoinnissa, tuotannon ja palveluiden uudelleen suuntaamisessa sekä toiminnan tervehdyttämisessä. Tammikuussa starttaa Kohti yritysmyyntiä -valmennusryhmä.

SUOMEN YRITTÄJÄT

Suomen Yrittäjät päivittävät sivuilleen ajankohtaista tietoa koronasta ja koronatuista. Lisätietoja tästä

KUNTIEN TUKITOIMET YRITYKSILLE

Seudun kunnat ovat koonneet toimenpiteitä, joilla kaupungit ja kunnat tukevat yrityksiä poikkeustilanteessa. Toimenpiteet sisältävät yritysvuokralaisten maksuehtoihin kohdistuvia huojennuksia, toimenpiteitä julkisten hankintojen edistämiseksi, maksuehtojen ja perintätoimenpiteiden huojennuksia. 

Kotkan tukitoimet
Miehikkälän tukitoimet
Pyhtään tukitoimet
Virolahden tukitoimet
Haminan tukitoimet
Loviisan tukitoimet

YRITTÄJÄN TYÖMARKKINATUKEEN 3KK JATKOAIKAA

Yrittäjät voivat hakea työmarkkinatukea eli työttömyyskorvausta, jos yrityksessä työskentely on päättynyt tai yrittäjätulo on koronaepidemian vuoksi vähemmän kuin 1 089,67 €/ kk. Yritystoimintaa ei tarvitse lakkauttaa työmarkkinatuen saamiseksi. Työmarkkinatuki on saanut jatkoaikaa ja sitä voidaan maksaa 31.3.2021 saakka.  

Ensimmäistä kertaa työmarkkinatukea haettaessa ilmoittaudutaan ensin työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluissa. Tämän jälkeen yrittäjät voivat hakea työmarkkinatukea Kelasta.
Kela hakuohjeet
TE-toimistoon ilmoittautuminen

Lisätietoa TE-Toimistosta Puh: 0295 025 500
Yrityspalvelut (vaihde) puh. 0295 042 001
Marjukka Matikka puh. 0295 042 137
Leena-Maria Kyyhkynen puh. 0295 042 264
Anita Kirkkopelto-Marttila puh. 0295 042 087
YT-esitykset: kirjaamo.kaakkois-suomi@te-toimisto.fi

TUKI YKSINYRITTÄJILLE

Yksinyrittäjien toimintatuen haku on päättynyt. Mahdollisesta uudesta hakukierroksesta tiedotetaan myöhemmin.

PANKIT JA FINNVERA

Iso osa valtion yritystuesta jaetaan Finnveran pankkitakauksina. Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Jos olet käyttöpääomalainan tarpeessa ota yhteys omaan pankkiin. Yrityslaina haetaan aina oman pankin kautta ja pankki hoitaa yhteydenpidon Finnveraan. Kun tarvitset pankkia ja Finnveraa varten laskelmia tai liiketaloussuunnitelman, sinua avustavat  Cursorin yritysneuvojat. Lisätietoja tästä

VEROTTAJA

Koronatilanne voi aiheuttaa vaikeuksia veroasioiden hoitamiseen.Koronan aiheuttamien vaikeuksien vuoksi veroja ei voi jättää maksamatta eikä veron määrään, eräpäiviin, viivästyskorkoihin tai muuhun maksamiseen ole tullut muutoksia. Jos sinulla on maksuvaikeuksia, voit kuitenkin hakea maksujärjestelyä helpotetuin ehdoin. Lisätietoja tästä

TESIN VAKAUTUSRAHOITUS KESKISUURILLE YRITYKSILLE

Valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi on käynnistänyt vakautusrahoitusohjelman koronaviruksen vuoksi tilapäisiin vaikeuksiin joutuneiden keskisuurten yritysten toiminnan jatkumisen turvaamiseksi. Tavoitteena on, että terveitä yrityksiä ei päästetä konkurssiin poikkeuksellisen ja niiden liiketoiminnasta riippumattoman kriisin seurauksena. Lisätietoja tästä