Yrityksiä perustettiin viime vuotta vilkkaammin

Kaksi miestä korjaa autoa

 

Uusien yritysten perustaminen on kaikissa kunnissa Kotkan-Haminan seudulla ollut viime vuotta vilkkaampaa. Seutukunnalle perustettiin yhteensä 275 uutta yritystä. Näistä Haminaan 72, Kotkaan 159, Miehikkälään 8, Pyhtäälle 23 ja Virolahdelle 13. Eniten yrityksiä perustettiin palvelualoille muun muassa ammatillisten, tieteellisten ja teknisten alojen palveluihin, hallintoa ja liiketoimintaa tukeviin palveluihin.  

Konkurssien määrä on seudulla pysynyt samalla tasolla kuin kahtena aiempana vuonna. Konkurssiin on vuoden aikana asetettu 21 yritystä, joiden työvaikutukset kohdistuivat 107 henkeen. Konkurssien määrä on Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa samaa luokkaa.

Kokonaisuudessaan yritysten määrä seudulla väheni. Toiminnan lopetti yhteensä 305 yritystä. Näistä suuri osa on sellaisia, jotka Patentti- ja rekisterihallitus on poistanut kaupparekisteristä muun muassa toimittamattomien tilipäätöstietojen vuoksi. Jos poistoja ei huomioida, on perustettujen yritysten nettokasvu 131 yritystä. Lopettaneista yrityksistä 74 % oli toiminut jo yli 11 vuotta. Vain 7 % lakanneista yrityksistä oli ehtinyt toimimaan alle 3 vuotta.

Tiedot perustuvat kehittämisyhtiö Cursor Oy:n keräämiin tietoihin syyskuun loppuun mennessä. 

 

Lisätietoja:

yityspalvelupäällikkö Tiina Paavola, Cursor Oy, p. 040 1902 521

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019