Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys vaihtoehtona perinteiselle yrittämiselle


Kevytyrittäjyys kasvaa Suomessa vauhdilla ja onkin nimensä mukaisesti oiva vaihtoehto silloin, kun toiminta on pienimuotoista. Kevytyrittäjyys perustuu laskutuspalveluun, jossa kevytyrittäjä maksaa laskutuspalvelun tarjoajalle palvelumaksun. Palvelumaksu voi perustua laskutuksen määrään, kiinteään kuukausimaksuun tai tuloutettavaan palkkasummaan. Palveluntarjoaja huolehtii kevytyrittäjän puolesta asiakkaan laskutuksesta ja viranomaisille maksettavista kuluista tai osasta niitä. Kevytyrittäjän onkin tärkeää selvittää mitä palveluita ja kustannuksia laskutuspalvelu sisältää.   

Markkinoilla on tarjolla useita kevytyrittäjyyspalveluita. Suurimpana erona palveluissa on se, toimiiko kevytyrittäjä toimeksiantosuhteessa asiakkaaseen vai oman y-tunnuksen kautta. On tärkeää tunnistaa toimeksiantosuhteen ja y-tunnuksen alla toimimisen ero, koska näissä on verotuksellisia eroja. 


Huomioitavaa on myös, että kevytyrittäjyys on Suomessa verrattain uusi käsite ja termiä ei tunneta lainsäädännössä. Luvanvaraista toimintaa ei myöskään voi harjoittaa laskutuspalveluiden kautta.

 

Kiinnostaako kevytyrittäjyys?

Ota rohkeasti yhteyttä yritysneuvontaamme. Autamme sinua sopivan yritysmuodon valitsemisessa. Yritysneuvonta on maksutonta ja täysin luottamuksellista. Sähköinen ajanvaraus. 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019