Yrittäjyyskasvatuspäivä innosti ja osallisti

Yrittäjyyskasvatusfoorumi

 

Kotkassa vietettiin 10.10. opiskelijoita ja opettajia innostavaa ja osallistavaa yrittäjyyskasvatuspäivää. Päivä käynnistyi Johannes ”Hatsolo” Hattusen 2. asteen opiskelijoille suunnatulla puheenvuorolla asenteesta ja sinnikkäästä yrittämisestä ja jatkui ”Business Race -tapahtumalla” opiskelijoiden yrittäjyysteemaisella kaupunkisuunnistuksella. Rasteilla kiersi ammattiopiston ja lukion opiskelijoita noin 250. Business Race rastiradan suunnittelivat ja toteuttivat Xamkin ja Ksaon opiskelijat yhteistyössä.

 

Iltapäivän Kaakkois-Suomen viides yrittäjyyskasvatusfoorumi kokosi 140 opettajaa, asiantuntijaa, yrittäjää ja opiskelijaa Vellamoon. Tapahtuman avasi Kymen yrittäjien pj. Hannu Lehtinen, joka korosti puheessaan mm. johtamisosaamista osana yrittäjyyskasvatusta.

Pääpuhujana foorumissa oli tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Hän toi puheessaan esille mm. ajatuksen itseohjautuvuuden aikakaudesta. Ihmiset siirtyvät itseohjautuvuuteen yhä enemmän esim. ostamis- ja maksamiskäyttäytymisessä, über yms. – ihmiset tekevät asioita keskenään, järjestelmiä tarvitaan välissä vähemmin.

- Mitä itseohjautuvuus tarkoittaa koulumaailmassa on keskeinen asia, jota yrittäjyyskasvatuksella on pyritty viemään eteenpäin vuosia, totesi Halava.

 

Ilkka Halavan puheenvuoron jälkeinen yrittäjyyskasvatuspaneeli tarjosi yleisölle keskeisimpien yrittäjyyskasvatusmateriaaleja ja -ohjelmia tarjoavien tahojen (TAT, NY, YES, SY, Opinkirjo) keskustelua mm. seuraavista aiheista: ”Mitä tulevaisuuden taitoja kotona pitäisi opettaa? Ota kantaa pohjanmaalaisen yrittäjyyskasvatusgurun väitteeseen: Paras yrittäjyysope on hidas, laiska ja tyhmä. Millainen on mielestäsi hyvä yrittäjyyskasvattaja? Opettajan tehtävät osaamisen ekosysteemissä?”

Iltapäivän yrittäjyyskasvatuksen oppimiskahvilassa (ns. Tralla-klubi) keskusteltiin LUT-yliopiston, Talous ja nuoret TATin, Nuori yrittäjyys ry:n YES Kotka-Haminan ja 4H:n vetämissä pöytäryhmissä yrittäjyyden opetuksen haasteista ja mahdollisuuksista. Millaisia yrittäjyyskasvatuksen suunnitelmia kouluissa tehdään lukuvuosittain? Miten opettajat edistävät yrittäjyyskasvatuksen suunnitelmallista toteuttamista kouluissaan? Keskusteluissa todettiin muun muassa, että opetusjohdolla ja rehtoreilla on keskeinen rooli yrittäjyyskasvatuksen suunnitelmallisella toteuttamisella.

 

Teksti: Maarit Koverola

Kuvat: Santeri Simonen ja Kati Levola

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019