Yrittäjien kuntabarometri -kysely kerää palautetta yhteistyöstä

Kuntien ja yrittäjäjärjestöjen edustajia
 
Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo (ELPO) -kysely on uudistunut ja on nyt nimeltään Yrittäjien kuntabarometri. Kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti.
 
Edellisen kerran yrittäjien mielipiteitä kartoitettiin 2018. Tällöin kyselyyn vastasi 5 835 Yrittäjien jäsentä. Kuntien saama keskiarvo elinkeinopolitiikasta oli 6,74.  TKunnittain arvosanat vaihtelivat suuresti. Parhaan arvosanan vuonna 2018 saivat alle 10 000 asukkaan kunnista Muurame Keski-Suomesta (8,73), yli 10 000 asukkaan kunnista Lieto Varsinais-Suomesta (8,87) sekä suurista kaupungeista Seinäjoki (7,61).
 
Kyselyyn on päivitetty elinkeinopolitiikan osa-alueita. Kysymyksissä käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, hankintapolitiikka, yrityspalvelut, ja elinkeinopolitiikan asema kunnassa sekä koulutus ja osaaminen.

Miksi on tärkeää vastata?

Yrittäjä pääsee antamaan palautetta ja arvioimaan oman kuntansa toimintaa: Mitkä asiat toimivat ja mitä pitää parantaa.
Kunnat saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta toiminnastaan mm. kunnan tekemien julkisten hankintojen merkityksestä yrittäjille.
Yrittäjäyhdistykset saavat tietoa siitä, mihin asioihin heidän pitää jäsentensä puolesta kunnassa vaikuttaa.
Kunnat ja niiden yrittäjiä palvelevat yhtiöt saavat yrittäjiltä tärkeää palautetta tarjoamistaan yrityspalveluista: Parantavatko yrityspalvelut yrittäjän arkea ja saako palveluita matalalla kynnyksellä?
 
Kyselyyyn voi vastata osoitteessa: www.yrittajat.fi/kunta
 
Kuvassa Cursorin vetämä yrittäjien ja kuntien yhteistyöryhmän jäseniä: kunnanjohtaja Osmo Havuaho (vas.), kunnanjohtaja Arto Ylönen, Kymen Yrittäjien pj. Hannu Lehtinen, muutosjohtaja Simo Kaksonen ja Haminan Yrittäjien pj. Nina Nylund.
 
(Kuva Mervi Liimatainen) 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019