Vuoden NY-opettaja Kotkasta

Sanna Sirola

 

Yrittäjyyskasvatuksen Nuori Yrittäjyys ry on valinnut Sanna Sirolan Karhulan lukiosta Kotkasta Vuoden NY-opettajaksi. Vuosittain tittelin saa kolme opettajaa, joista tänä vuonna kaksi muuta menevät Virroille ja Poriin. Palkitut ovat innostuneita löytämään opiskelijoiden kyvyt ja vahvuudet ja haluavat edistää tekemällä oppimisen ja yrittäjämäisen asenteen kulttuuria omassa oppilaitoksessaan.

Sanna Sirola on vetänyt ja aktiivisesti kehittänyt Karhulan lukion yrittäjyyslinjaa 15 vuoden ajan, toimien yrittäjyyskasvatuksen edelläkävijänä ja esimerkkinä sekä omassa koulussa että laajemmin. Liikunnanopettajana hän on mm. kehittänyt liikuntayrittäjyyttä, ja vetää liikuntatutor-hanketta. Hänellä on ollut myös aktiivinen rooli Kotka-Hamina-seudun lukioiden yhteisten NY-leirien ja muun yrittäjyyskasvatustoiminnan eteenpäinviemisessä ja yhteistyön tekemisessä kehittämisyhtiö Cursorin kanssa. Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa hän vetää vuodesta toiseen yhtä tarmokkaasti innostaen opiskelijoita toteuttamaan omia yritysideoitaan.

- Hän toteuttaa monipuolisesti Karhulan lukion vastikään uudistunutta yrittäjyyslinjan opetussuunnitelmaa yhdessä lukion yrittäjyystiimin ja muun opettajakunnan kanssa. Opettajana hän on positiivinen pedagogi, joka huomioi yksilöt, kannustaa jokaista oppilasta vahvuudet huomioiden ja jaksaa hymyillä iloisesti, vaikka työtä on paljon. Tarmokas ja ahkera puuhanainen, jonka iloinen ja reipas ote tarttuu helposti oppilaisiin ja kollegoihin, hänestä todetaan.

Sanna Sirola näkee, että opettajan toimi itsessään on varsin yrittäjämäistä työtä ja parhaimmillaan silloin, kun sitä tehdään innostuneessa yhteistyössä opiskelijoiden, kollegoiden tai sidosryhmien kanssa.

- Koen lukion opiskelijat yrittäjyysopinnoissa – ja muutenkin –, aika pitkälle nimenomaan innostavina yhteistyökumppaneina.  NY-opinnot ovat olleet mukana Karhulan lukion yrittäjyyslinjan opinnoissa alusta asti ja seudulla on pitkään ollut vahva NY-opintopolun tuki, Sanna Sirola kertoo.

Kaksi muuta Vuoden NY-opettajaa ovat Tarja Manner Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta ja Heikki Honkanen Porin Lyseon koulusta. 

NY-aluetoimistoja on Suomessa kuusi, joista yksi on Kotkan-Haminan seudulla Cursorissa. Se palvelee alueen kouluja ja oppilaitoksia yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa ja kehittämisessä.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019