Voimaa vahvoista juurista

Miehikkälän Pitkäkosken maalaismaisemasta pilkistää vihreitä ja valkoisia busseja. Jo kolmannessa sukupolvessa toimivaa Liikenne Vuorelaa pyörittävät sisarukset Asta (kuvassa vasemmalla) ja Laura Vuorela (kuvassa oikealla). Äiti Maritta vastaa yhtiön laskutusasioista.

Tilaus- ja linjaliikennettä hoitava Liikenne Vuorela työllistää noin 25 henkilöä. ”Meillä on tärkeää, että koko henkilökunta on mukana kehittämässä yrityksen toimintaa”, kertoo yritystä luotsaava Asta Vuorela. ”Olemme ylpeitä meidän väestä – ihmiset ovat sitoutuneita, itseohjautuvia ja joustavia. Siksi pystymme mukautumaan asiakkaiden tarpeisiin”.

Pitkän kokemuksen ja historian pohjalta on hyvä rakentaa myös uutta. ”Uudistimme vastikään yhtiön nettisivut ja olemme oikein tyytyväisiä kotkalaisen mainostoimisto Henrietta Median työhön. Pian saamme myös nettivarausmahdollisuuden”, Asta kertoo. Yritys kehittää koko ajan omaa matkatoimistomyyntiä. ”Saimme Lauran kanssa idean teatterimatkasta ja päivässä meillä oli järjestettynä teatterimatka Tampereelle”. Yhtiö ajaa myös säännöllistä linjaliikennettä: Vuorela liikennöi mm. Helsingistä Miehikkälään kahdesti päivässä. ” Onnibusin kanssa aloitamme lokakuussa yhteistyön operoimalla heidän Lappeenranta - Tampere -vuoroaan”, jatkaa Asta.

Yhteisöllisyys on Vuoreloille tärkeää – Liikenne Vuorela on ylpeästi miehikkäläläinen yritys, vaikka laaja toimintasäde kattaakin koko Kaakkois-Suomen ja aina Pietariin saakka. Sisarukset ja äiti asuttavat yrityksen ympärillä yhteistä pihapiiriä – omin sanoin Pitkäkosken lähiötä. Hieno perinne on Pitkäkoski Tattoo -konsertti; Tattoo-vuosina pihapiiristä löytyvän, voimalaitoksena toimivan myllyn ympärillä järjestetään hyvässä yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa oma Pitkäkoski Tattoo.

Sisarusten kesken työnjako on selkeä; Asta vastaa toimiston sisäpuolella asioista ja Laura ulkopuolella. ”Meillä ei tarvitse pelätä varpaille astumista”, sisarukset toteavat.

Ennen omaa toimitusjohtajuuttaan Asta ehti toimia yrityksessä isänsä Raimo Vuorelan kanssa reilut kuusi vuotta. Isän opit ovat arvokkaita. ”Mielen syövereistä löytyy asioita, joita ei tiennyt osaavansakaan. Liikennöitsijäpuolella minulla on mahtavia mentoreita, joiden kanssa keskustella ja peilata omia ajatuksia”.

Välillä päivät venyvät pitkiksi. ”Koiranpentu onneksi opettaa myös joutenoloa”, nauraa Asta ja tarkoittaa toimistolla hyörivää kääpiösnautserin pentu Pepeä. ”Hyvän palautteen ja tyytyväisten asiakkaiden rinnalla palkitsevimpia hetkiä ovat sellaiset, kun saa vaikean asian ratkaistua ja pystyy kääntämään koko tilanteen hyväksi”.

Teksti ja kuvat: Hanna Nieminen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019