Venäläiset shoppaavat ruokaa Kotkan-Haminan seudulla

Venäläiset matkailijat Kotkan-Haminan seutu

 

Venäläiset matkailijat tekivät viime vuonna Kotkan-Haminan seudulla ostoksia n. 49 miljoonalla eurolla. Eniten shoppaavia venäläisiä kiinnostavat ruoka ja makeiset. Jonkun verran ostetaan myös astioita ja muita taloustavaroita sekä aikuisten ja lasten vaatteita. 

Suomeen venäläiset tulevat ostoksille erityisesti tuotteiden paremman laadun vuoksi. Myös paremmat valikoimat ja Venäjää edullisempi hintataso houkuttavat tulemaan.
Suurin osa tulee omalla autolla yhden päivän matkalle. Suomessa vierailleista venäläisistä vajaa 30 % yöpyi maassa. 

- Pietarin talouden nousulla tai laskulla on suuri merkitys tänne tulevien venäläisten matkailijoiden määrään, kertoo toimitusjohtaja Pasi Nurkka Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:stä. Vaikka venäläisten määrä kasvoi viime vuonna, ollaan vielä kaukana huippuvuodesta 2013.

Venäläiset pitävät merkkituotteista ja haluavat näyttää tuotemerkit vaatteissaan. Näin Vaalimaalle rakentuva Zsar Outlet Village ostoskylän brändit saattavat hyvinkin kiinnostaa venäläisiä ostosmatkailijoita. 

Kaikkiaan Kotka-Haminan seudulla vieraili viime vuonna 297 000 ulkomailla asuvaa matkailijaa. Näistä päivämatkoja oli suurin osa eli 242 000. Hotellissa yöpyi 17 000 ja tuttavien tai sukulaisten luona 23 000 ulkomaista matkailijaa.
Seudulla vieraillut matkailija käytti keskimäärin 260 euroa. Yhteensä rahaa jäi ostosten, majoittumisten ja erilaisten aktiviteettien myötä n. 76,9 miljoonaa euroa. Majoittumiseen käytettiin vuoden aikana vajaa miljoona euroa, ravintoloihin ja kahviloihin 2,26 miljoonaa euroa ja ostoksiin 58,8 miljoonaa euroa.

Vaalimaan raja-aseman kautta venäläisiä kulki runsas 920 000 venäläistä. Muita ulkomaisia oli runsas 75 000, joista kiinalaisia 31 000 ja korealaisia 14 000. Seudulle kiinalaiset eivät jääneet, vaan matkasivat joko Helsingin tai Turun kautta laivalla eteenpäin. 

Teksti: Mervi Liimatainen
Kuva: Matti Immonen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019