Vapaan kassavirran laskenta

Vapaa kassavirta kuvaa rahamäärää, jonka yritys jättää toimintakulujen, vieraan ja oman pääoman omistajille (lainojen korot ja lyhennykset, osingot ja muut pääoman palautukset) maksettujen erien, sekä tulevien toimintakustannusmuutosten jälkeen. Eli toisin sanoen summaa, joka on yrityksen johdon käytettävissä yrityksen kehittämiseksi. Sidottu kassavirta menee yrityksen toimintakustannusten ja sitoumusten kattamiseen. Vapaa kassavirta muuttuu sidotuksi, kun sen käyttöpäätös on tehty. Negatiivinen vapaa kassavirta tarkoittaa taas, että yritys toimii tappiollisesti.
 
Muutostilanteisen yrityksen on oltava perillä liiketoiminnallisista mahdollisuuksistaan. Vapaan kassavirran kautta nähdään yrityksen tulevaisuuden maksuvalmius ja vain vapaa kassavirta mahdollistaa yrityksen kehittymisen! 

Tässä pieni esimerkki laskennasta: 
 
 
Liikevaihto    500
- Toiminnan kustannukset -230  
= Käyttökate    270
- Poistot -30  
= Liiketulos   240
- Korot -10  
= Voitto   230
- Verot -46  
= Voitto verojen jälkeen   184
+ Poistot +30  
= Bruttokassavirta   214
-Investoinnit -50  
-Käyttöpääoman muutos (-lisäys / + vähennys) -20  
-Lainojen lyhennykset ja osingot  -100  
-Satunnaiset erät (+/-) 0  
= Vapaa kassavirta   44
 
-Mika S. 
 
Kirjoittaja toimii palvelupäällikkönä Cursorin NYT-palvelussa, jonka tavoitteena on kiihdyttää yrityksen kasvua, kannattavuutta ja työllistävyyttä. Palvelu on veloitukseton 0-3 –vuotiaille Kotkan-Haminan seudun yrityksille. Tervetuloa NYT-palvelun piiriin!

Jos & kun haluat hyödyntää liiketoimintakehittämisen ammattilaisen työpanosta, niin nyt on aika ilmoittautua mukaan!  

Lähetä NYT-palvelupäällikölle Mika Saariselle sähköpostia, mika.saarinen@cursor.fi tai soita 040 190 2538.

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018