Uskallusta yrittää, NY Vuosi yrittäjänä

Etelä-Kymenlaakson nuorimmat yrittäjät esittelivät NY-yrityksiensä toimintaa, palveluta ja tuotteita NY Uskalla yrittää semifinaalissa Kotekolla ja kauppakeskus Pasaatissa, Kotkassa. Tapahtuma toimi messutapahtuman lisäksi myös alueellisena yrittäjyyskilpailuna, jossa 120 nuorta ja lähes 40 NY-yritystä kilpaili muun muassa parhaasta liikeideasta, yrityksen pitchauksesta ja parhaasta messustandista. Liike-elämän edustajista koottu tuomaristo valitsi voittajat, jotka edustavat Kotkan-Haminan seutua valtakunnallisessa NY Uskalla yrittää finaalissa 19.-20.4. kauppakeskus Kampissa ja Finlandia-talolla, Helsingissä.

Kuva: Tunnelmia Uskalla Yrittää semifinaalista, Cursor Oy

NY Vuosi yrittäjänä ohjelma on peruskoulun 9.-luokkalaisille ja lukion sekä ammatillisen toisen asteen opiskelijoille rakennettu yrittäjyyden oppimisympäristö. Ohjelma on osa oppilaitoksen opetusta, keskeistä on tekemällä ja kokemalla oppiminen ja tiimityöskentely. NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret perustavat osana koulun opetusta oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen, jonka toimintaa he johtavat itsenäisesti yrityksen neuvonantajan ja opettajan toimiessa ”koutseina.”

Perusasteen parhaana yrityksenä palkittiin jäätelöä valmistava The Ice Cream Company NY, Vehkahden koulusta.  Tuomariston mukaan yritys suuntautuu tähän päivään ja tulevaisuuteen (Suomi 100 –tuote). Tuote on omaperäinen, jolla on tulevaisuus. Ote on ammattimainen ja säädökset on huomioitu hyvin. Työnteko suoritetaan kouluajan ulkopuolella, joka osoittaa paneutumista asiaan.  Toisen asteen parhaaksi yritykseksi arvioitiin valo- ja äänitekniikka palveluita tuottava Kymtec NY, Karhulan lukiosta. Tuomariston mukaan Yritys on kehityskelpoinen, sillä on potentiaalia toimia menestyksekkäästi. Yrittäjyys on aitoa. Katse on tulevaisuudessa, kouluttaudutaan yrittäjän tarpeisiin. Yrityksellä on esittää osaamisestaan referenssejä.

 

Kuva: Toisen asteen voittajat, Cursor Oy

Tilaisuuden järjesti YES Kotka-Hamina

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017