Uskalla yrittää -semifinaali Kotkassa 7.2.

NY semifinaali Kotka Pasaati 2018

 

Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisen Uskalla Yrittää –kilpailun semifinaaleja järjestetään 15 alueella eri puolella Suomea. Kotka-Haminan alueen nuorten yritykset esittäytyvät Kauppakeskus Pasaatissa torstaina 7.2. kello 13-16.

Kotka-Haminan semifinaaleissa on mukana nelisenkymmentä uutta yritystä ja 100  nuorta, jotka esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan messutapahtumissa kauppakeskuksessa.  Sana Uskalla Yrittää -tapahtumista on kiirinyt jo naapurikuntiinkin; Kotkassa kilpailee opiskelijoita myös Lappeenrannasta ja Kouvolasta!

Liike-elämän ja opetusalan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsee ja palkitsee Kotkassa parhaat yritykset, jotka etenevät toukokuussa Helsingissä järjestettävään finaaliin.

-Lapsille ja nuorille on tärkeää löytää omat kyvyt, uskoa niihin ja päästä tekemään itse asioita. Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa se toteutuu, arvioi Maarit Koverola Cursorista.

Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana yhteensä n. 600 uutta yritystä, joita peruskoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat ovat perustaneet tänä lukuvuonna kouluissaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Kaikkiaan ympäri Suomea järjestetään alkuvuoden aikana 15 semifinaalia, yhteistyössä kansallisen YES-verkoston kanssa.

Kotkan semifinaalissa on mukana nuoria mm. seuraavista oppilaitoksista: Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto, Saimaan ammattiopisto, Kouvolan seudun ammattiopisto, Karhulan lukio, Kotkan lyseo, Valkealan lukio ja Vehkalahden koulu.

Finaalin kautta EM-kisoihin Ranskaan

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 9.5.2019. Finaali on ohjelmien Suomen mestaruuskilpailu. Uskalla Yrittää -finaalin paras toisen asteen nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kisoissa Ranskassa, Lillessä.

Viime kesänä hyönteisruokafirma Bugman´s Best Etelä-Tapiolan lukiosta voitti pronssia.

Satavuotias Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelma täyttää vuonna 2019 sata vuotta. Suomessa Vuosi yrittäjänä -ohjelma on ollut käytössä 1990-luvun puolivälistä saakka. Kymmenet tuhannet nuoret ympäri Suomea ovat osallistuneet ohjelmaan kouluissaan, osana opetusta. 

Nuorten yrittäjämäistä asennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa vahvistava ohjelma on käytössä yli 110 maassa. Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälinen kattojärjestö Junior Achievement (JA) perustettiin USA:ssa Springfieldissä vuonna 1919. Ensimmäiseksi ohjelmaksi kehitettiin Vuosi yrittäjänä, jotta maaseudulta kaupunkiin muuttavat nuoret saisivat tietoa ja taitoja pärjätäkseen aikuisina teollistuvassa maailmassa. 

Lisätietoja: Maarit Koverola, p. 040 190 2545, maarit.coverola@cursor.fi

YES Kotka-Hamina, Up Action – Silta tulevaisuuden yrittäjyyteen -hanke, Cursor Oy

 

Nuori Yrittäjyys ry (NY) on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tavoittaa vuosittain n. 60 000 lasta ja nuorta toiminnallaan. Tuemme yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteemme on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Tarjoamme 7–29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019