Haastekilpailu: Kestävä liikkuminen suurtapahtumassa

 

 

Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun, joka on suunnattu kestävää liikkumista edistäville tahoille. Haastekilpailun tavoitteena on löytää ja tukea henkilöliikenteen kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat suurten yleisötapahtumien asiakkaiden käyttäjäkokemusta. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Sitran kanssa.

Parhailla ehdotuksilla on mahdollisuus päästä testaamaan ratkaisua Kotkan The Tall Ships Races ja Kotkan Meripäivät -tapahtumassa sekä saada rahallista tukea kokeiluun. Kokeilurahaa (yht. 8 000 -  10 000 eur) jaetaan yhden tai usean soveltuvan ehdotuksen kesken. Maksuton tapahtuma järjestetään Kotkan keskustan kupeen Kantasatamassa 12.-16.7.2017, ja se houkuttelee 300 000 kävijää pääkaupunkiseudulta, Uudeltamaalta ja Kaakkois-Suomesta.

Kilpailun haasteina ovat yhtäältä se, miten rohkaista mahdollisimman suurta osaa kävijöistä saapumaan tapahtumapaikalle joukkoliikenteellä tai vähintään kimppakyydeillä sekä toisaalta se, miten siirtymä tapahtuman parkki-alueilta tapahtumapaikalle mahdollistetaan kestävällä tavalla. Etäisyyttä parkki-alueilta tapahtumapaikalle on noin 1- 2 km.

Kilpailussa etsitään kierto- ja jakamistalouden mukaisia ratkaisuja suurten yleisötapahtumien henkilöliikenteeseen. Sellaiset ratkaisut perustuvat mm. houkuttelevaan ja helppokäyttöiseen julkiseen liikenteeseen, eri liikkumismuodot yhdistäviin ovelta-ovelle
-palveluihin (MaaS) sekä kimppakyyteihin ja yhteiskäyttöliikennevälineisiin (esim. autot, polkupyörät). Näin parannetaan liikkumisen resurssitehokkuutta merkittävästi sekä vähennetään CO2-päästöjä. (Kierrolla kärkeen, Sitra 2016)

KILPAILUUN LIITTYVÄ TYÖPAJA

Perjantaina 10.3.2017 klo 9.30  - 13 järjestettiin Kotkan Vellamossa työpaja, jossa tutustuttiin Kotkan Meripäivien ja The Tall Ship Races -tapahtuman alueeseen sekä esiteltiin haastekilpailussa ratkaistava ongelma tarkemmin ja käytin siitä keskustelua. Mukana oli noin 30 osallistujaa. Tilaisuuteen osallistuminen ei ollut edellytyksenä haastekilpailuun osallistumiselle.

Tilaisuudessa esillä olleet kalvot täällä.

Tapahtuman tarkemmat tiedot tästä linkistä (Cursor) tai tästä linkistä (Sitra)

KYSYMYKSIÄ & VASTAUKSIA:

27.3. päivitetty kysymyksiä & vastauksia haasteeseen ja kilpailuun liittyen täällä

KILPAILUN AIKATAULU JA SÄÄNNÖT

2.3.2017 Tiedotteen ja haastekilpailun sääntöjen (ks. alla) julkaisu

10.3.2017 Työpaja Kotkassa haasteen ja kilpailun esittelemiseksi

22.3.2017 Kisaan liittyvien kysymysten viimeinen jättöpäivä (s-postitse esa.partanen@cursor.fi)

27.3.2017 Vastaukset kysymyksiin tulevat tälle kisasivulle (päivitetyt vastaukset täällä)

31.3.2017 Viimeinen kilpailuehdotuksen jättöpäivä (kilpailuehdotukset nettilomakkeella)

7.4.2017 Tuomarityöskentely

12.4.2017 Voittajan julkistaminen (linkki tiedotteeseen)

12.-16.7.2017 Ratkaisun testaaminen Kotkan Meripäivät ja The Tall Ships Races -tapahtumassa

Kilpailun säännöt tästä linkistä (julkaistu 2.3.2017)

 

Lisätietoja kilpailusta:

Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja, Kotkan kaupunki, antti.karjalainen@kotka.fi ,p. 040 668 2747

Esa Partanen, asiantuntija, Cursor Oy, esa.partanen@cursor.fi, p. 040 190 2565

Heikki Sorasahi, asiantuntija, Sitra, hso@sitra.fi ,p.  040 572 9512

 

Muuta materiaalia:

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017