Yritystarinat

Kotka-Haminan seudulta löytyy lukuisia mielenkiintoisia yritystarinoita. Olemme koonneet verkkosivullemme muutamia niistä.

Jos sinulla on mielenkiintoinen tarina yrityksestäsi ja haluat jakaa sen myös muille, niin ota yhteys Cursoriin 040 190 2500 / info@cursor.fi. Teemme haastattelun ja julkaisemme mielenkiintoiset tarinat verkkosivuillamme.

Emilia Marttila on runsaat kymmenen vuotta toiminut kauneudenhoitoalan yrittäjänä.

Leena Hovi perusti oman yrityksen heti, kun valmistui puutarhuriksi.

Sauli Orimus sai konkreettista apua vaikeassa tilanteessa. 

Kotkalaiset Titta ja Thomas Halloran ovat vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaisia.

Jarkko Aitolahti pyörittää serkkunsa Jannen kanssa leipomoa, jonka isoisä perusti 71 vuotta sitten.

Matkatoimistoyrittäjä Satu Mäntyvaaran sydän sykkii matkailulle ja yrittäjyydelle.

Ismo Rädylle yrittäjyys on elämäntapa ja osa luonnetta.

Virolahden Nopalassa on keltainen puutalo, jonka pihapiiri on saanut uutta elämää. Kun avaa navetan oven, alkaa iloinen haukku. Maailmanmatkaajat Rosabella ja Timo Nomad ovat kotiutuneet kaakonkulmalle, jonne he viime vuoden lopulla perustivat Koirapalvelu Nomadin.

Runsaan vuoden ajan Kotkan historiallisella Höyrypanimolla on pantu olutta - hyvällä menestyksellä.

Isoäidit Sari Husu ja Jaana Tompuri perustivat yrityksen ja kävivät pyörittämään museon kahvilaa ja pitopalvelua.

Jake Ihalainen perusti yrityksen netin opeilla. Nyt apuja ja vinkkejä tuo yrityskummitoiminta.

Kotkassa vaikuttaa nuori, tyytyväinen toisen polven yrittäjä.

Kotkan Ristinkalliolla käy pienimuotoinen kuhina. Kotisirkkoja (Acheta domesticus) lisääntyy ja kasvaa lämpöisessä,  kosteassa kasvatuskontissa.
- Kasvatamme laadukkaita, maukkaita kotisirkkoja eettisesti ja käsityönä, kertoo toimitusjohtaja Tommi Nuolioja

Sari Heikkinen lähti 30 vuotta sitten yrittäjäkurssille yritysideanaan taiteen markkinointi. 

Haminalainen Sevenon tekee taidelasia, jota arvostetaan ympäri maailmaa.

Lähialueelta pyydetty kala ja tasokas ruokaravintola ovat yhdistelmä, jota kotkalainen yrittäjäpariskunta Riitta ja Matti Horto ovat vaalineet jo kolme vuosikymmentä.

Helsinkiläisen Q Yachts -yhtiön ja sen kotkalaisen alihankkijan, Q Composites Oy:n yhteistyö on malliesimerkki siitä, että Kotkan-Haminan-seudulla yhdistyvät monet yrittämiselle hyvät edellytykset: tiloja on tarjolla, välimatka Helsinkiin on lyhyt ja nopea, pieni paikkakunta on ketterä.

Puutarhuri oli jo lapsena ollut Siikin toiveammatti, mutta elämä vei ensin muihin töihin ja ammatteihin. Jouluna 2013 hän meni kiireapulaiseksi Onnenpensaaseen ja siitä lähtien homma oli selvä: Siik halusi puutarhuriksi.

Kotkalainen pitkän linjan toimittaja Eija Anttila mietti viime syksyllä, että elämässä voisi tehdä jotain muutakin ennen eläkkeelle jäämistä. Takana oli 30 vuotta vakinaisena toimittajana kymenlaaksolaisissa lehdissä, pääosin Kotkassa. Muutos elämässä oli turvallisen vakityöstä jättäytyminen, ryhtyminen freelanceriksi ja sitä kautta yrittäjäksi.

Haminan Sivatissa toimiva Hyvinvoiva Hevonen tarjoaa hevosalan sekä hyvinvointimatkailun palveluita.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019