Timo Teippi Ky

Tärkeimpiin arvoihin yrityksessä lukeutuvatkin töiden laatu ja oman työn arvostus. Asiakkaat antavat usein Timolle suunnitteluun vapaat kädet ja näin ollen työssä pääsee myös käyttämään luovuutta ja joskus toteuttamaan myös niitä villeimpiä ideoita.  ”Suurin osa asiakkaista palaa takaisin ja uusia tulee joka vuosi” Timo kertoo.
Timo Peri & Terhi Kunelius

Rohkeasti omanlainen yritysympäristö 

Navetta seisoo E18 moottoritien varrella Siltakylän risteyksessä. Vuonna 1949 tehty Pyhtään kunnan vaivaiskodin Navetta on toiminut muun muassa sikalana sekä paperijalostamona ennen tyhjilleen jäämistä. Purkutuomiokin oli jo annettu kyseisestä kiinteistöstä, mutta onneksi rahoja purkuun ei kunnalta löytynyt. Nykyään yrittäjät Timo Peri ja Terhi Kunelius pyörittävät täällä menestyksekästä mainosalan yritystä joka on keskittynyt autoteippaamiseen. Yrityksen nimi on Timo Teippi. Yrityksen matka on alkanut jo vuonna 1983. Toimitilat löytyivät ensin Haminasta, sitten Karhulan keskustasta, josta siirryttiin aluksi vuokralle Navettaan vuonna 1999 ja myöhemmin sen omistajiksi. Timo kertoo että Navettaan haluttiin muuttaa sen takia että sille voidaan luoda 100 prosenttinen identiteetti, jotain aivan muuta peltihalleihin verrattuna. 

Pariskunnan lisäksi yrityksessä työskentelee yksi vakituinen työntekijä ja alihankkijoita tarpeen mukaan. Työt pitävät tämän kolmikon hyvin kiireisenä ja tästä kertoo lukemattomat seinätaulut teippaamon puolella. Timo Teipin toiminta on keskittynyt lähinnä raskaan kaluston ja yritysten autojen teippaamiseen ja yrittäjä toteaa että vuosi vuodelta saa tehdä vähemmän, mutta suurempia töitä. Tärkeimpiin arvoihin yrityksessä lukeutuvatkin töiden laatu ja oman työn arvostus. Asiakkaat antavat usein Timolle suunnitteluun vapaat kädet ja näin ollen työssä pääsee myös käyttämään luovuutta ja joskus toteuttamaan myös niitä villeimpiä ideoita.  ”Suurin osa asiakkaista palaa takaisin ja uusia tulee joka vuosi” Timo kertoo. Vieraat ovat aina tervetulleita. Terhi ja Timo korostavat sitä että asiakkaiden kohtaaminen on heille tärkeää ja että asiakkaat ovat tyytyväisiä lähtiessään ovesta ulos. Asiakkaille tulee tuottaa kokemus tai elämys jollaista ei muualta saa. Toisaalta asiakkaat eivät myöskään tyydy tavanomaiseen.

Tarinasta kuviksi 

 

​Monelle ohikulkijalle ja tuttavalle Navetta on herättänyt suurta kiinnostusta vuosien varrella. Ehkä juurikin sen monivaiheisen historian takia, mutta varmasti osalta myös sen muodonmuutoksen kautta jonka yrittäjät ovat saaneet aikaiseksi. Tästä lähtikin kehkeytymään ajatus Timon mielessä siitä että pitäisikö asia painaa paperille, toisin sanoen tehdä kirja. Jollainhan tämä uteliaisuus olisi tyydytettävä ja vastattava kansan toiveisiin. Terhi kertoo että Timon poika Olli Peri toimii konservaattorina ja harrastaa valokuvausta, joten oli myös luontevaa että kirjaprojektista tuli ns. isä-poika projekti. Tämän yhteystyön seurauksena syntyi ”Onnellinen kivikasa” kirja, joka kertoo Navetan tarinaa kuvien ja Timon tekstien kautta. Kuviin on tallentunut kaikkea sitä kierrätettyä materiaalia, joista Navetta on rakentunut vuosien varrella, mutta myös tiettyä rauhallista tunnelmaa. Yrittäjäpariskunta kertoo että on aikojen saatossa kerännyt vanhaa tavaraa hieman sieltä täältä, oikeastaan tietämättä mihin mikäkin lopulta sijoittuisi. Edessä on kuitenkin toimiva kokonaisuus, jossa palaset näyttävät loksahtaneen oikeille paikoilleen. Kuviin on tallentunut jotain sellaista mitä ei voi kerralla pureksia vaan jokaisella katselukerralla voi löytää jotain uutta. Paras palaute olisi että kirja jäisi pöydälle auki ja sen pariin palattaisiin usein, Timo toteaa. 

Oma koti kullan kallis 

Vuonna 2011 pariskunta on myös muuttanut Navetan alakerran lantaluukun omaksi kodikseen, jonne ennen kirjan julkaisemista ei kenelläkään ole ollut oikeutta katsoa. Terhi kertoo että oli aluksi huolissaan siitä että kirja tuo jotain niin henkilökohtaista koko kansan tietouteen. Hän toteaa kuitenkin että oikeastaan oma koti ei ole tuntunut enempää kodilta kuin nyt, kun sen on jakanut muiden kanssa. ”Itsestään tulee antaa jotakin että voi saada tilalle jotain” Terhi kertoo. Kirjan nimi Onnellinen kivikasa on kuulemma syntynyt vahingossa jossain matkan varrella, ja Timo toteaakin lopuksi että tämä on ainut kirja mikä tehdään… ehkä.

Kirja on julkaistu 7.5. ja sitä voi ostaa suoraan Navetalta ja Huutjärven Kukasta Siltakylässä, Kirjavaisen kalakaupasta ja kahvilasta Karhulassa Tamburiinista Kotkasta, sekä verkkokaupasta www.onnellinenkivikasa.fi  

Timo Teippi Instagramissa: timo_teippi 
www.timoteippi.fi

Kuvat: Marianne Mokkala 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018