Suurtapahtumissa liikkumista kehitetään haastekilpailulla

 

Kotkan kesän The Tall Ship Races & Meripäivät -tapahtumissa kehitetään kestäviä liikenneratkaisuja 

Kotkan Meripäivät ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy järjestävät avoimen Kestävä liikkuminen suurtapahtumissa -haastekilpailun, joka on suunnattu kestävää liikkumista edistäville tahoille. Haastekilpailun tavoitteena on löytää ja tukea henkilöliikenteen kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat suurten yleisötapahtumien asiakkaiden käyttäjäkokemusta. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Sitran kanssa.

Parhailla ehdotuksilla on mahdollisuus päästä testaamaan ratkaisua Kotkan The Tall Ship Races ja Kotkan Meripäivät -tapahtumassa sekä saada rahallista tukea kokeiluun. Kokeilurahaa (yht. 8 000 -  10 000 eur) jaetaan yhden tai usean soveltuvan ehdotuksen kesken. Maksuton tapahtuma järjestetään Kotkan keskustan kupeen Kantasatamassa 12.-16.7.2017, ja se houkuttelee 300 000 kävijää pääkaupunkiseudulta, Uudeltamaalta ja Kaakkois-Suomesta.

Kilpailun haasteina ovat yhtäältä se, miten rohkaista mahdollisimman suurta osaa kävijöistä saapumaan tapahtumapaikalle joukkoliikenteellä tai vähintään kimppakyydeillä sekä toisaalta se, miten siirtymä tapahtuman parkki-alueilta tapahtumapaikalle mahdollistetaan kestävällä tavalla. Etäisyyttä parkki-alueilta tapahtumapaikalle on noin 1- 2 km

Perjantaina 10.3.2017 järjestetään Kotkan Vellamossa aamupäivän työpaja, jossa tutustutaan Kotkan Meripäivien ja The Tall Ship Races -tapahtuman alueeseen, sekä esitellään haastekilpailussa ratkaistava ongelma tarkemmin ja käydään keskustelua siitä.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua 8.3. asti: www.cursor.fi > tapahtumat  / www.sitra.fi/tapahtumat /  tai suoraan tästä linkistä.

Kilpailun säännöt liitteenä (ks. sivun loppu) ja kilpailun sivu täällä.

Lisätietoja:

Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja, Kotkan kaupunki, antti.karjalainen@kotka.fi, 040 668 2747

Esa Partanen, asiantuntija, Cursor Oy, esa.partanen@cursor.fi, 040 190 2565

Heikki Sorasahi, asiantuntija, Sitra, hso@sitra.fi, 040 572 9512

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy

Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA

Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA

Vaihde 040 190 2500

info@cursor.fi>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Rekisteriseloste

Evästeet

Copyright 2017