Suomen Karamellitehdas

Perustettu: 
2015
Toimiala: 
makeisten valmistus
Osoite: 
Suomen Karamellitehdas

Suomen Karamellitehdas & fudge from Finland

Suomen Karamellitehtaan yrittäjän Ricardo Juanicon mietteitä yrittämisestä.

(teksti käännetty englannista suomeksi)

Oma yritys

Suomen Karamellitehdas aloitti toimintansa 1.4.2015. Me tuotamme käsintehtyä, perinteistä englantilaista fudgea – “fudge from Finland”. Yrityksemme sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa Pajatiellä Karhulan teollisuuspuistossa – tästä miljööstä tulee myös yrityksen nimi. Oli hienoa luoda uutta yritystoimintaa vanhaan rakennukseen.

Tällä hetkellä valmistamme kuutta eri makua mutta lisää on kehitteillä. Tuotteitamme voi ostaa neljällä tavalla. Niitä voi tilata verkkokaupastamme osoitteessa www.karamellitehdas.fi. Käyn myymässä tuotteitamme myös markkinoilla ja toreilla, missä on loistava mahdollisuus tavata ja jutella asiakkaidemme kanssa, saada palautetta ja ehdotuksia uusiin makuihin. Myymme fudgea myös valikoitujen jälleenmyyjien kautta. Tällä hetkellä Kotkassa tuotteitamme myyvät Kallioinen&Durchmann Keskuskadulla ja ravintola Laakonki Merikeskus Vellamossa. Jälleenmyyjiä löytyy useista kaupungeista Etelä-Suomessa. Helsingissä meillä on useita jälleenmyyjiä mm. Café Ekberg Bulevardilla. Myös tehtaalla voi vierailla ostoksilla mutta ajanvarauksella, sillä en ole aina paikan päällä.

Tulevaisuutta rakennamme hyvän alun pohjalta kehittämällä uusia makuja ja mahdollisesti myös uusia tuotteita. Teen paljon työtä jälleenmyyjäverkoston kasvattamiseksi valtakunnalliseksi. Olisi myös hienoa pystyä työllistämään paikallisia.

Oman yrityksen merkitys

Minulle oma yritys tarkoittaa myöhäisiä iltoja ja aikaisia aamuja. Se tarkoittaa että ajattelen työasioita lähes koko valveillaoloajan; mitä muuta voin vielä tehdä? Mitä voin vielä parantaa että yritys on yhä menestyksekkäämpi ja kannattavampi? Oma yritys merkitsee siis paljon työtä mutta samalla se tarkoittaa myös sitä, että kaikki tuo kova työ palkitaan – yritys antaa sitä enemmän mitä enemmän siihen panostaa. Yrittäjyys vaatii varmuutta ja itseluottamusta tehdä päätöksiä, jotka määrittävät menestyykö yritys vai ei. Suosittelenkin yrittäjyyttä määrätietoisille.

Haasteita

Yrityksen käynnistämisessä on ollut myös monia haasteita, jotka on täytynyt voittaa. Haasteista vähäisin ei ollut se, että byrokratian määrä Suomessa vaikuttaa runsaalta. Oma neuvoni on että sen ei kannata antaa pelottaa vaan taklata prosessi askel kerrallaan. Yksi merkittävä asia oli myös asioiden vaatima aika – esimerkiksi oikean henkilön odottaminen lomalta on todella turhauttavaa kun itse haluaa saada kaiken järjestykseen mahdollisimman pian. Myös asioiden hoitaminen kielellä, jota ei itse aivan täydellisesti hallitse, voi välillä harmittaa. Lopulta kaikki kuitenkin loksahtaa paikalleen, täytyy vain olla kärsivällinen.

Apua yrittämiseen

Heti kun olin hahmotellut liikeideaani ja liiketoimintaani, varasin ajan Cursorille. Suosittelen tekemään samoin riippumatta siitä millaista liiketoimintaa suunnittelee. Sain hyviä käytännön neuvoja ja kontakteja. Kaikkein hyödyllisintä minulle oli Cursorilta saamani yrityksen talouteen liittyvä neuvonta – kustannusten laskeminen, kannattavuuden arviointi ja rahoituksen suunnittelu. Oli hyödyllistä että asiantuntija kävi läpi nämä asiat yksityiskohtaisesti.

En suosittele aloittamaan yritystoimintaa ilman että on ensin keskustellut Cursorin yritysneuvonnan kanssa. Kenellepä ei olisi hyödyllistä käyttää ilmaista asiantuntija-apua yrityksen aloittamisessa? En ole varma luotsaisinko nyt omaa yritystä ilman Cursorin apua.

Kuvassa yrittäjä Ricardo Juanico, kuva: Jukka Koskinen

Ricardo Juanico

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019