Suomen hauskin mies -elokuva kuvattiin Kotkan-Haminan seudulla

Suomen hauskin mies -elokuvan tekijöitä, kuva: Marianne Mokkala-Räty

Perjantaina 16.3. ensi-iltansa saava ”Suomen hauskin mies” on ensimmäinen elokuva, joka on kokonaan kuvattu Kotkan-Haminan seudulla.

Kuvausten pääpaikkana oli Kyminlinnan linnoitus. Lisäksi elokuvaa kuvattiin mm. Kotkansaarella ja Hallassa sekä Haminan Tervasaarella.

Kyminlinna tarjosi sopivat puitteet elokuvalle. Seutu on maisemiltaan hyvin kilpailukykyinen, mm. lähekkäiset Kotka ja Hamina sekä alueen merellisyys, tuottaja Klaus Heydemann kertoo.

Täällä on hyvä elokuvantekemisen meininki. Avustajia oli yli 200, eikä kukaan nurissut, kun tehtiin pitkiä päiviä, jatkaa ohjaaja Heikki Kujanpää.

Sopivien kuvauskohteiden lisäksi elokuvan tuomiseen pois pääkaupunkiseudulta vaikutti Kaakon elokuvakomission tuki.
- Se alensi kynnystä tuoda iso porukka tänne Kotkan-Haminan seudulle, Kujanpää kertoo.

Kaakon elokuvakomissiossa työ alkoi jo tammikuussa 2015.
- Tuolloin jo esittelimme tuotantoyhtiölle erilaisia kuvauspaikkoja seudulta, kertoo Kaakon elokuvakomission vastaava tuottaja Sami Ristiniemi. Kaakon elokuvakomissio on osa Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursoria.

Hyvä ruoka, hyvä mieli

Kun kuvauksissa tehdään pitkiä päiviä, on ruoalla merkittävä osa produktiossa.

- Meillä oli loistava kokki: Kai Rairama, ohjaaja Kujanpää hehkuttaa.

Yli 30 vuotta ravintola-alalla olleelle Rairamalle elokuva oli vähän erilaisempi cateringkeikka.

- Parhaimmillaan syömässä oli yli 400. Tarjolla oli ihan tavallista kotiruokaa: kaksi eri lajia ja dieetit. Ruoka oli hyvin proteiinipitoista, jotta jaksaa pitkiä päiviä, kertoo myös Aallonmurtaja-sarjan kuvaukset Kotkassa muonittanut yrittäjä.

Tuleviin elokuvakeikkoihin Rairama on rakentanut puoliperävaunullisen cateringrekan. Siinä on mahdollista ruokkia 450-500 henkilöä missä päin tahansa maata.

Veri vetää näyttämölle

Elokuvassa on runsaasti paikallisia avustajia. Yksi heistä on haminalainen Ville Karvonen, joka osallistui kuvauksiin 12 päivän ajan. Sama mies on elokuvassa sekä punavanki että saksalainen sotilas.

Aikaisemmin hän on ollut avustajana myös Leijonasydän ja Tuntematon sotilas -elokuvissa.

Veri vetää näyttämölle. Ja pidän siitä, että saa olla mukana tekemässä yhteistä hyvää, kertoo Karvonen.

Avustuskeikkoja lienee luvassa jatkossakin, sillä putkimies Karvonen on äskettäin liittynyt Kaakon elokuvakomission avustajarekisteriin.

Elokuvan lopputeksteissä vilahtaa paljon Kotkan-Haminan seudun väkeä avustajina, alkaen paikallisista harrastajateatterilaisista aina Cursorin johtoryhmän jäseniin. Myös elokuvan leikkaaja Jussi Rautaniemi on alkujaan Kotkasta.  

Yläkuvassa: Kaakon elokuvakomission tuottaja Sami Ristiniemi (vas.), Suomen hauskin mies -elokuvan ohjaaja Heikki Kujanpää, käsikirjoittaja Mikko Reitala ja tuottaja Klaus Heydemann.

Kuvat: Marianne Mokkala-Räty ja teksti: Mervi Liimatainen, Cursor Oy

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019