Startup High School starttaa Kotkan-Haminan seudulla

Mila Koponen (vas.), Eveliina Härkönen ja Siiri Turunen Kotkan Lyseosta

 

Startup High School -virtuaalikoulu starttaa Kotkan-Haminan seudulla syyskuussa. Lukiolaisilla ja Ekamin opiskelijoilla on mahdollisuus valita kolme verkkokurssia, jotka hyväksytään tutkintoon. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia. Luennoitsijoina ovat mm. Arman Alizad, Hjallis Harkimo ja JVG:n Jare ja VilleGalle.

Verkkokurssit ohjaavat opiskelijoita kehittämään itseään ja ideoitaan sekä rohkaisevat ja voimaannuttavat opiskelijoita tekemään intohimoisesti töitä oman oppimisensa ja unelmiensa eteen. 
- Kurssi luovat hyvät mahdollisuudet verkostoitua ja työskennellä yhdessä muiden samanhenkisten nuorten kanssa. Yhdessä tekeminen, verkostoituminen ja tiimityöskentely ovat keskeinen osa kursseja, kuvailee projektipäällikkö Maarit Koverola Cursorista. 

Paikalliset haastetehtävät ja tuki

Valtakunnallista Startup High School -mallia on seudulla laajennettu ja rikastettu alueellisilla haastetehtävillä ja tuella. Opiskelijoita motivoi ja sparraa huippumentorit-tiimi, jossa on paikallisia yrittäjiä ja Cursorin edustus.  

Lukiolaisten kehittämistehtävä kohdistuu kiertotalouteen: millä ratkaisuilla voisi Kotkan-Haminan seudulle syntyä uutta liiketoimintaa kiertotalouteen liittyen? Ekamin opiskelijoiden kehittämistehtävä liittyy oppilaitoksen ja työelämän yhteistyöhön: miten tulevaisuuden työelämässä tarvittavia taitoja voisi oppia yritysten kanssa yhteistyössä parhaiten ja miten työpaikalla oppiminen parhaiten organisoitaisiin? Tuotokseksi odotetaan noin minuutin pituista videota ja kymmenisen powerpoint-dian esitystä tiimin ideasta. Voittajatiimit saavat liput Slush-tapahtumaan.

 

Yrittäjäymmärrystä ja -osaamista 

Startup High School on otettu seudulla hyvin vastaan. Lukioiden ja Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston (Ekami) rehtorit näkevät verkkokurssien tarjoamisen opiskelijoille hyvänä mahdollisuutena lisätä sekä  opiskelijoiden että opettajien yrittäjyysymmärrystä ja -osaamista. 

Opiskelijoille verkkokursseista kerrottiin Yrittäjyyden boostipäivässä, joka keräsi parisensataa osallistujaa. Omasta yrittäjyyden taipaleestaan kertoivat videojedi Thomas Halloran Ikimediasta ja beatboxaaja Rudi Rok Helsinkingistä.

Valtakunnallisesti Startup High Shcoolin toteuttaa HundrED yhdessä Slushin ja Eduhakkereiden kanssa. Seudullisesti kurssien maksuttomuuden mahdollistaa Kotkan-Haminan seudun seutubudjetin tuki.

-Seudullamme on pitkät perinteet yrittäjyyskasvatuksessa ja suuri kiinnostus myös uusiin avauksiin ja kokeiluihin. Seudun vision mukaista toimintaa on satsata osaamisen kehittämiseen ja vahvoihin kumppanuuksin”, kertoo palvelujohtaja Jouni Eho Cursorista. 

 

Kuvassa Mila Koponen (vas.), Eveliina Härkönen ja Siiri Turunen Kotkan Lyseosta, jotka osallistuivat Yrittäjyyden boostipäivään. (Kuva Mervi Liimatainen)

Startup High Schoolin kotisivut

Trailer-video opiskelijoille
Opiskelijan palaute viime syksyltä 

Kotkan-Haminan seudun videot ja haastetehtävät:

Valitse verkkokurssi!

Kiertotaloushaaste lukiolaisille

Työelämäyhteistyöhaaste Ekamin opiskelijoille
 

Lisätietoja: Maarit Koverola, projektipäällikkö, Cursor Oy
p. 040 190 2545, maarit.koverola@cursor.fi

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019