Sevenon suuntaa maailmalle

Haminalaista designia viedään nyt maailmalle

20 vuotta sitten Sevenon Oy:n yrittäjä, haminalainen Anne Takanen valmisti ensimmäiset taidelasityönsä kotona, piharakennukseen perustetussa työhuoneessa. Ero nykyisiin, Kauppakeskus Itäväylässä sijaitseviin studiotiloihin on merkittävä.

- Taidelasistudio toimii Itäväylässä neljättä vuotta. Tila on vastannut tarpeisiimme hyvin. Tänne mahtuvat tuotantotilat isoine sulatusuuneineen ja muine laitteineen, Takanen kertoo.

Vuonna 2016 yrityksessä investoitiin timanttikaiverruslinjastoon, joka on Pohjoismaissa ainoa laatuaan. Linjasto mahdollistaa sarjatuotannon hitaasti käsityönä tehtävän taidelasin rinnalla. Sen myötä tuotanto on laajentunut kaiverrettuihin kristallilaseihin. Lasien teemoina ovat esimerkiksi hevoset, jotka ovat Takasen perheen pitkäaikainen harrastus. Teemalla on kansainvälistä nostetta, etenkin Keski-Euroopassa. Vuonna 2016 Sevenonissa tehtiinkin yhteistyökumppaneiden kanssa kovaa työtä sen eteen, kuinka yrityksen tuotteet saataisiin maailman markkinoille.

- Teetin markkinatutkimukset Ruotsissa, Hollannissa ja Saksassa selvittääkseni, millaista pohjaa viennille olisi. Tutkimukset toteutti Marjukka ”Maucca” Kärki, joka on tunnettu työstään hevosalan ja luksusmarkkinoinnin parissa, Takanen sanoo.

- Hevosteeman lisäksi tuotamme myös yksilöllisiä laseja tilauksesta, esimerkiksi samppanjalaseja hääpareille ja ylioppilaslaseja. Vasta avattu, uudistettu www-sivumme ja verkkokauppamme tekevät myös tuotteitamme tunnetuksi ja auttavat myös kansainvälisiä asiakkaita löytämään tuotteemme.

Menestyksekkään vuoden 2016 loppuhuipennukseksi Sevenon sai joulukuussa Design from Finland -tunnuksen, joka on kansainvälisesti arvostettu suomalaisen designin merkki.

Teksti: Sami Inkeroinen, Anita Heikkinen
Kuvat: Mervi Liimatainen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019