Kuntarakenneselvityksen viestintä

Kotkan-Haminan seudun kuntarakenneselvityksen loppuraportit valmiita

Tiedote 27.3.2014

Kotkan ja Haminan kaupunkien sekä Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kuntien kuntarakenneselvityksen loppuraportit ovat valmistuneet.

Seudun luottamushenkilöistä (7 Kotka, 4 Hamina, 2 Pyhtää, 2 Virolahti ja 2 Miehikkälä) koostuva kuntarakenneselvityksen ohjausryhmä piti kolmannen kokouksensa 27.3. Kotkassa ja kävi keskustelua työn tuloksista ja jatkotoimenpide-ehdotuksista sekä mahdollisista jatkotyötä vaativista kysymyksistä.

Kokouksessa kuultiin kuntarakenneselvityksen konsultin yhteenveto työryhmien tuloksista ja viranhaltijoista koostuvien työryhmien lyhyet johtopäätökset.

Yhteenvedossa ja työryhmien johtopäätöksissä todettiin varsin kattavasti, että yhden kunnan malli tuo seudulle kahden kunnan malliin verrattuna selvästi enemmän etuja ja mahdollisuuksia.

Loppuraportit julkisiksi

Ohjausryhmä päätti, että työryhmien loppuraportit julkistetaan kuntarakenneselvityksen verkkosivuilla. Ohjausryhmä merkitsi kokouksessaan myös tiedoksi kuntarakenneselvityksen kuntalaistilaisuudet, jotka järjestetään seuraavasti:

10.4. Miehikkälä, Salpalinja-museo, Säästöpirtintie 70, klo 18

15.4. Kotka, pääkirjaston auditorio klo 16.30 - 18.30

16.4. Hamina, Raatihuone, valtuustosali klo 17 - 19

22.4. Pyhtää, Huutjärven koulu (Huutjärventie 56) klo 18

28.4. Virolahti, Rajasali (Itätie 1) klo 18

Seuraavan kerran ohjausryhmä kokoontuu 6.5.

Lokakuun 2013 alussa käynnistyneen kuntarakenneselvityksen aikatauluna on, että se olisi valmiina huhtikuussa 2014. Tällöin se voitaisiin käsitellä seudun kaupungin- ja kunnanhallitusten kokouksissa toukokuussa ja valtuustoissa kesäkuussa 2014. Työssä selvitetään yhden kunnan (kaikki viisi kuntaa yhteen) ja kahden kunnan (Kotka-Pyhtää ja Hamina-Virolahti-Miehikkälä) malleja.

Lisätiedot:

Ohjausryhmän puheenjohtaja Jari Elomaa, p.044 091 3411

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019