Kuntarakenneselvitys

Kotkan-Haminan seudun kuntarakenneselvitys käynnistyi

Tiedote 3.10.2013

Kotkan ja Haminan kaupungit sekä Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän kunnat aloittivat 3.10.2013 kuntarakennelain mukaisen yhdistymisselvityksen sen ohjausryhmän kokouksella. Samanaikaisesti selvitetään sekä yhden suuren kaupungin muodostumista viiden kunnan pohjalta että kahden kaupungin (Kotka-Pyhtää ja Hamina-Virolahti-Miehikkälä) muodostumista.

Työtä ohjaa ohjausryhmä, johon kuuluvat seuraavat henkilöt:

Kotka: Nina Brask, Jari Elomaa, Marika Kirjavainen, Joona Mielonen, Pekka Posti, Maritta Tinkanen, Kari Tiusanen

Pyhtää: Osmo Kallio, Sari Tjeder

Virolahti: Risto Kouki, Jukka Lappi

Miehikkälä: Tarja Alastalo, Jari Heinonen

Ohjausryhmän puheenjohtajaksi valittiin Jari Elomaa Kotkasta, 1. varavarapuheenjohtajaksi Titta Erkkilä Haminasta ja 2. varapuheenjohtajaksi Jukka Lappi Virolahdelta. Sihteerinä toimii Mervi Liimatainen, Cursor Oy.

Viranhaltijatyöryhmiä perustettiin seuraavat palvelutyöryhmät:

sosiaali- ja terveystoimi (pj. Jorma Haapanen, Kotka),
opetus-, sivistys- ja vapaa-aikatoimi (pj. Hannele Ylinen, Kotka),
tekniset-, lupa- ja ympäristöpalvelut (pj. Matti Filppu, Hamina),
hallinto-, tietohallinto-, talous- ja henkilöstöryhmä (pj. Kirsi Hämäläinen, Hamina)

Lisäksi toimivat seuraavat ryhmät:

MAL: maankäyttö, asuminen. liikenne (pj. Markku Hannonen, Kotka)
elinvoimaisuustyöryhmä (pj. Olli Nuuttila, Pyhtää)
viestintä- ja demokratiatyöryhmä (pj. Kari Makkonen, Kotka) Kunnat nimeävät edustajansa ryhmiin viikon 41 aikana.

Kuntarakenneselvityksen projektiryhmänä on seudun kaupungin- ja kunnanjohtajista koostuva seutuvaliokunta. Sen kokouksiin osallistuu myös Kotkan-Haminan seudun seutuvaltuuston puheenjohtajisto puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

Seutuvaliokunta toimii valmistelutyön koordinoijana ja tekee esitykset ohjausryhmälle. Ohjausryhmän esitys menee seutuvaltuuston kautta seudun kuntiin päätettäväksi.

Laajemmin selvitys käynnistyy Seutufoorumi-tilaisuudella 8.10.2013 Merikeskus Vellamossa, jonne on kutsuttu kaikki seudun kaupungin- ja kunnanvaltuutetut, kaupungin- ja kunnanhallituksen jäsenet, kaupunkien ja kuntien johtoryhmät sekä seutuvaltuuston jäsenet.

Selvityksen aikatauluna on, että se olisi valmiina huhtikuussa 2014, jolloin se voitaisiin käsitellä seudun kaupungin- ja kunnanhallitusten kokouksissa toukokuussa ja valtuustoissa kesäkuussa 2014.

Työn konsulttina toimii FCG Konsultointi Oy.

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019