Satama ja raja tärkeässä roolissa Kotkaan sijoittuvassa Aallonmurtaja-sarjassa

Saara Kotkaniemi ja Maria Ylipää

Kuvassa: Saara Kotkaniemi (vas.) ja Maria Ylipää

Parhaillaan C Moren suoratoistopalvelussa esitettävän kotimaisen rikosdraaman, Aallonmurtajan, synty kytkeytyy vahvasti Kotkan-Haminan seudun värikkääseen rikoshistoriaan, joka on toiminut sarjan tarinan innoittajana. ”Kotka on aina ollut kansainvälinen kauttakulkusatama, jonka kautta ovat Suomeen rantautuneet uusimmat trendit, musiikkityylit ja myös ne ikävämmät asiat kuten huumeet. Täältä löytyy paljon vanhan ajan rikostarinoita mm. 20-luvun pirtun salakuljettajista”, pohtii Cursorilla Kaakon elokuvakomissiotoimintaa luotsaava Sami Ristiniemi. ”Ei ne kauhean kivoja tarinoita ole mutta meidän seudun historiaa yhtä kaikki”.

Aallonmurtajan vastaava tuottaja Seija-Liisa Eskola vieraili Kotkassa ensimmäisen kerran kuusi vuotta sitten. ”Pidimme käsikirjoitusleiriä Sunilan Kantolassa. Kuuntelimme paikallisia tarinoita ja jututimme niin entisiä rikollisia kuin poliisejakin”, kertoo Seija-Liisa Eskola. ”Työ, jota olemme saaneet tehdä Kotkassa, on ainutlaatuista”.

Sarjan ohjaaja Mika Kurvinen kiittelee kotkalaista asennetta ja elokuvakomission tukea. ”Täällä kaikkeen vastaus oli, että kyllä se onnistuu. Yhteistyö oli sujuvaa”.

Kymmenosaista sarjaa esitetään parhaillaan C More -suoratoistopalvelussa osoitteessa cmore.fi, jonka ensimmäinen suomalainen alkuperäissarja Aallonmurtaja on. ”Saksalainen levitysyhtiö ZDF Enterprise alkaa lokakuussa myydä sarjaa ulkomaiseen levitykseen”, kertoo tuottaja Seija-Liisa Eskola. Sarjan käsikirjoittajan Miira Karhulan mukaan Saksasta on saatu hyvää palautetta mm. sarjan upeista maisemista ja originaalista tarinasta.

Sarjan yhtä pääroolia, rikollisliigaa pyörittävää kotkalaista kotiäitiä Tuulaa, näyttelevällä Maria Ylipäällä on mielenkiintoinen sidos Kotkaan – hän on tehnyt ensimmäisen elokuvaroolinsa Kotkassa kuvatussa, 50-luvulle sijoittuvassa Keisarikunnassa, jossa hän näytteli Ailaa.

Kaakon elokuvakomission ensimmäiset vuodet ovat olleet menestyksekkäitä. Seudulla on kuvattu Aallonmurtajan lisäksi viime vuosina Tuntematon sotilas -elokuvaa, lastenelokuva Supermarsua, Suomen hauskin mies -elokuvaa ja Leijonasydän- sekä Nuotin vierestä -elokuvia. ”Jos teemme aktiivista työtä ja panostamme jatkossakin tuotantojen saamiseen Kotkan-Haminan seudulle, niin jatkoa on ehdottomasti lupa odottaa”, vakuuttaa elokuvakomissaari Sami Ristiniemi. 

Aallonmurtaja on Kotkaan sijoittuva rikosdraama, jota voi seurata suoratoistopalvelu C Moressa. Sarjan pääosissa nähdään mm. Maria Ylipää, Turkka Mastomäki, Saara Kotkaniemi ja Joonas Saartamo. Sarjan on ohjannut Mika Kurvinen ja tuottanut 
Warner Bros. International Television Finland. Lue lisää: www.cmore.fi/aallonmurtaja
 

Kaakon elokuvakomission tehtävänä on edistää elokuva- ja tv-tuotantojen sijoittumista Kotkan-Haminan seudulla ja tukea tuotantoyhtiöitä seudulla toimimisessa. Kaakon elokuvakomissio on osa Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursoria. Lue lisää: www.seffc.fi 

Hauska fakta Aallonmurtajasta:

Liikaa paljastamatta voidaan kertoa, että sarjan toisessa jaksossa eräs päähenkilöistä vie poliisiasemalle pussillisen munkkeja, jotka eivät kuitenkaan ole kuuluisia kotkalaisia possoja vaan tavallisia munkkipossuja. Somessa syntyneen pienimuotoisen ”Possogaten” ohjaaja Mika Kurvinen taltuttaa hyvällä selityksellä: ”Tuliaisiksi viedään munkkeja, ja possot syödään tietysti itse!”

Lisätietoja Aallonmurtaja-sarjasta:
Seija-Liisa Eskola, Executive producer, Warner Bros. International Television Production Finland
p. 010 574 1500, seija-liisa.eskola@warnerbros.com

Lisätietoja Kaakon elokuvakomissiosta:
Sami Ristiniemi, Vastaava tuottaja, Kaakon elokuvakomissio/Cursor Oy
p. 040 190 2544, sami.ristiniemi@cursor.fi 
 

 

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Raatihuoneentori 16, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2018