Ravintola Vaakku

Osoite: 
www.varissaari.com

Ravintola-alalla pitää löytyä järkeä ja sydäntä

Niina Utterin ja Niko Löyttysen yritysryhmää voisi kutsua jo kotkalaiseksi ravintolaimperiumiksi – yrittäjäpariskunnan huomassa ovat ravintola Vaakku Varissaaressa, toimistotalo Datariinan ravintola Data ja Kotkan Klubi. Ravintolavalikoimaa täydentävät vielä oma tuurimoottori m/s Klippan, Varissaaren rannassa keinuva saunalaiva ja Lippakioski Kotkan Puistolassa.

Kaikki alkoi Vaakusta

Lapista kotoisin oleva Niina muutti Kotkaan yhdeksän vuotta sitten, Niko puolestaan on syntyperäinen kotkalainen. Niina on työskennellyt pitkään ravintola-alalla. – Mietin että en voi jäädä loppuelämäksi muiden palvelukseen, sanoo Niina. Sitten vastaan tuli Varissaari. – Ajoimme veneellä saaren vierestä ja sanoin heti että tuon minä haluan, vaikka en ollut edes nähnyt paikkaa läheltä. 

Yrittäjät antavat positiivista palautetta seudusta. – Kotkassa kaikki asiat ovat aina onnistuneet, yhteydenotto esimerkiksi kaupungin suuntaan on ollut helppoa ja aina on päästy neuvottelemaan asioista.

Niina ja Niko uskovat yhteistyön rakentamiseen. – Ainoa keino pärjätä on tehdä yhdessä. Pitää osata käyttää haasteet mahdollisuuksina, toteavat yrittäjät. Oma asenne ratkaisee. – Jos ei ole valmis muuttamaan itseään, ei sitä voi vaatia muiltakaan.

Ravintola Vaakku avautui kesäkaudelle 2015. Tänä vuonna ravintola avasi ovensa jo toukokuussa ja kesän viikonloput ovat lähes täyteen varattuja. Vaakussa panostetaan monipuolisiin tapahtumiin – suurin tapahtuma on heinäkuun lopussa pidettävä Vaakku Volley, joka kerää saareen kolmetuhatta kävijää. Parhaillaan Niinalla ja Nikolla on työn alla Kotkan Klubin avaaminen. Ravintolan avajaisia vietetään 16.9. – Tärkeää on palauttaa klubin henkeä mutta samalla löytyy ihan uusia juttuja ravintolan konseptiin. Saimme äskettäin upeita uutisia: pyhtääläinen satu- ja kuvataiteilija Petronella Grahn tulee toteuttamaan seinämaalaukset keskeisiin tiloihin, iloitsevat yrittäjät.

 

Kun rakastaa sitä, mitä tekee

Niina ja Niko ovat myös onnellisia pienen tytön vanhempia. – 2,5-vuotias antaa hurjasti energiaa, toteaa Niko. Onnistumisen avain on yrittäjien mukaan ihmisten erilaisuuden arvostamisessa. – Meillä kasvetaan yhdessä ja annetaan mahdollisuudet tuoda esille omaa osaamistaan parhaalla tavalla. Työyhteisössä kuuluu suomea, espanjaa, venäjää, ruotsia ja viroa.Yrittämistä Niina ja Niko kutsuvat elämäntapaurheiluksi. – Kyllä tämä on hyvällä tavalla sisäinen pakko, elämäntyyli ja ajattelutapa. Rakastamme sitä, mitä teemme. Meille henkilökunta on ystäväpiiri.

Yrityksessä pariskunnalla on selkeät roolit. – Niina on sydän ja minä olen järki, sanoo Niko. – Ihan mahtavaa kun ikinä ei voi tietää mitä tulee. Kesken veneenkuljettajatutkinnon voi esimerkiksi kuulla vanhan lippakioskin kunnostusprojektista.

 

Niina Utter & Niko Löyttynen

Perusta yritys

Uudista yritystä

Cursor Oy

Asiaa seudusta

Cursor Oy
Kyminlinnantie 6, 48600 KOTKA
Puistokatu 2, 2. kerros, 49400 HAMINA
Vaihde 040 190 2500
info@cursor.fi

>> Lisää yhteystietoja

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy vahvistaa seudun osaamista, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta kehittämällä menestyvää yritystoimintaa. Palvelemme kaikkia Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle sijoittuvia yrityksiä perustamis- ja kehittämisasioissa. Teemme Kotkan-Haminan seudusta entistä paremman paikan bisnekselle!

www.cursor.fi on Cursor Oy:n ylläpitämä verkkopalvelu, joka sisältää tietoa Cursorin palveluista ja toiminnasta sekä Kotkan-Haminan seudusta. Verkkopalvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Sivustosta otetaan mielellään vastaan palautetta osoitteeseen viestinta@cursor.fi.

Tietosuojaseloste

Evästeet

Copyright 2019